Vuoden 2020 luetuimmat jutut: Twitch-striimaajan elämä muuttui sekunnissa – sai 147 000 euron lahjoituksen

© Kuva: Twitch-kuvakaappaus

Vuosi 2020 on takanapäin aivan juuri, joten on aika katsastaa eurheilu.org -sivuston luetuimpia juttuja.

Kuudenneksi luetuimpana juttuna oli Twitch-striimaajasta koostuva uutinen. Brasilialaisstriimaaja sai mojovan lahjoituksen, joka muutti hänen elämänsä.

Käymme näin joulun aikana läpi eurheilu.org -sivuston 10. luetuinta juttua vuodelta 2020.

Twitch-striimaajan elämä muuttui sekunnissa – sai 147 000 euron lahjoituksen

Counter-Strike: Global Offensive -peliä Twitchissä striimaava Leonardo “BRlk” Kuhnin elämä sai ison käänteen 15. heinäkuuta, tämän saatua 147 000 euron nimetön lahjoitus.

Leonardo “BRlk” Kuhn on 18-vuotias brasilialainen striimaaja, joka tekee lähetyksiä Twitchiin auttaakseen perhettään.

BRlk:n isä kuoli tämän ollessa 2-vuotias, mutta hän sai tietää totuuden vasta viiden vuoden iässä.

– Luulin siihen asti isäni olleen vain pitkällä reissulla. Ymmärrän että äitini halusi suojella minua, kertoi BRlk The Enemy -lehden haastattelussa.

Totuuden kuuleminen aiheutti BRlk:lle kuitenkin masennusdiagnoosin, ja elämän yhdeksi rutiiniksi tuli myös masennuslääkkeiden syöminen. Tilannetta ei auttanut, että 13-vuoden ikäisenä sai hän pikkuveljen, joka syntyi vakavien sydänongelmien kanssa ja todettiin tällä myös skitsofrenia.

Tämän vuoksi on BRlk auttanut perhettään rahallisesti 15-vuoden iästä lähtien. Hän meni aamulla kouluun, illalla töihin, neljä tuntia unta ja sama uudestaan. Hän kertoi tällöin miettineensä monesti itsemurhaa, mutta ei tehnyt sitä perheensä takia.

– Työskentelin kahdessa ravintolassa ja yhdessä pizzeriassa. Oli normaalia että nukuin neljä tuntia tai vähemmän, kertoi BRlk haastattelussaan.

– Minulla oli aina kavereita koulussa, mutta en kertonut tilanteestani kellekään. En halunnut että minua säälitään, hän jatkoi.

Striimaaminen muutti elämän

Muutama vuosi sitten, BRlk:n mummo auttoi striimaamisesta haaveilutta lapsenlastaan tietokoneen hankkimisen kustannuksissa. BRlk oli kertonut mummolle voivansa kerätä striimaamisella enemmän rahaa veljensä hyväksi.

Ensimmäisen vuoden aikana sai BRlk striimeillään kasaan noin 5000 euroa. Hän kertoi aluksi saaneensa myös paljon feikkilahjoituksia, mutta päätti ettei aio antaa periksi.

Vuoden 2020 helmikuussa, alkoi hänen striiminsä kerätä huomiota muilta brasilialaisilta pelialan tekijöiltä, kuten CS:GO-selostaja Alexandre ”Gaules” Borbalta, sekä LoL-pro Rafael ”Rakin” Knitteliltä. Nämä lahjoittivat BRlk:n keräykseen rahaa, sekä nostivat striimiä myös omien katsojiensa tietoisuuteen.

Uudesta suosiosta innostunut BRlk päätti pitää 50 tunnin yhtäjaksoisen lähetyksen, uuden keräystavoitteensa saavuttamiseksi. Lähetys oli rahallinen menestys, mutta toi se mukanaan muita ongelmia.

Uusista nousseista katsojaluvuista innostunut 17-vuotias rasitti striimaamisella itseään niinkin äärimmäisyyksiin, että sai hän kaksi viikkoa maratoonilähetyksensä jälkeen sydänkohtauksen.

Tämän jälkeen piti BRlk viikon tauon Twitchistä, kunnes halusi jo tehdä paluun. Hän kertoi kuitenkin nykyisin huolehtivan paremmin itsestään, eikä rasita kehoaan enää samalla tavalla.

Striimaamisen jatkaminen osoittautui jälleen kannattavaksi, sillä heinäkuun 15. päivä tuli perheen rahahuoliin suuri helpotus, nimettömän 147 000 euron lahjoituksen pamahdettua BRlk:n näytölle.

BRlk kertoi lahjoittajan ottaneen häneen myös henkilökohtaisesti yhteyttä, ja vahvistaneen lahjoituksen olevan aito.

Katso alapuolelta veljen ja äidin reaktiot ilouutiseen.

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.