VPS voitti viikonloppuna pelatun e-jalkapallon Suomen Cupin. VPS:n joukkueessa pelasivat Valtteri ”Valdoboii” Kyrö sekä Eelis ”Penaa_14” Hänninen.

E-jalkapallon Suomen Cupin finaalipäivä pelattiin lauantaina 25. toukokuuta Palloliiton toimistolla Töölössä. Finaaleihin osallistui kaksi juniorisarjan parasta ja neljä avoimen sarjan parasta joukkuetta. Kaikki finaalipäivän pelit pelattiin best of 3 -formaatilla, eli kahdella otteluvoitolla voitti otteluparin.

Päivä starttasi juniorisarjan finaalilla, jossa olivat vastakkain samassa alkulohkossa pelanneet Äänekosken Huima ja Malax IF/1. Jo lohkovaiheessa nähtiin kaksi tiukkaa kamppailua, jotka Malax IF vei kuitenkin niukasti nimiinsä. Meno ei finaalipäivänä juuri muuttunut: Ottelupari eteni kolmanteen osaotteluun, jonka Malax IF käänsi edukseen maalein 3–1. Pokaalia pääsivät nostamaan maalahtelaisten pelaajat Emil ”3mppiz” Appel ja Anton ”Antinho” Österroos.

Välierässä VPS kaatoi HJK:n ja sai finaalissa vastaansa AC Oulun. AC Oulu joutui tiukoille Huima/Urhon kanssa, mutta vei lopulta välieräsarjan nimiinsä otteluvoitoin 2-1.

Finaalissa VPS oli vahvempi ja otti heti kaksi voittoa napaten mestaruuden suoraan otteluvoitoin 2-0.

– Tuntuu hemmetin hyvältä. Tässä on yli viisi vuotta pelailtu ja monta kakkossijaa takana, ja nyt pääsee ekaa kertaa nostamaan pyttyä, on kyllä erittäin hyvä fiilis. Täytyy varmaan lentää ulkomaille (Petr) Cechin luokse ja tarjota hänelle muutamat oluet, oli sellaisia game-savereita, Kyrö heitti Palloliiton verkkosivuilla viitaten Kosamon lukuisiin torjuttuihin maalipaikkoihin finaalissa. VPS:n toinen pelaaja eli Eelis ”Penaa_14” Hänninen pääsi juhlimaan Suomen Cupin voittoa toista kertaa urallaan. Ensimmäisellä kerralla voitto irtosi veljen kansa Lehmon Pallon paidassa.

– Eihän tähän kyllästy ikinä, se on fakta. Viimeksi kun voitettiin, oltiin enemmän sellaisia mustia hevosia, mutta nyt tiesimme Valdon kanssa, että olemme hyvä kaksikko ja jos molemmat hoitavat oman tonttinsa, niin kyllä me hoidamme pytyn kotiin.

Lähde: Palloliiton verkkosivut