Vitalityn kuuden miehen kokoonpano näytti IEM Beijing-Haidian -turnauksessa positiivisia tuloksia.

Kuuden miehen kokoonpanot ovat tulleet CS:GO-kentille tämän vuoden aikana, mutta Vitality on yksi ainoita joukkueita, jotka vaihtelevat pelaajiaan karttojen välissä.

IEM Beijing-Haidian -turnauksen finaalissa ranskalaisjoukkue vaihtoi kahta pelaajaansa, ensin Dust 2:ssa ja myöhemmin Infernossa.

Vitalityn avauskokoonpanoon normaalisti kuuluu Richard ”shox” Papillon, Cédric ”RpK” Guipouy, Dan ”apEX” Madesclaire, Mathieu ”ZywOo” Herbaut ja Kévin ”Misutaaa” Rabier. Nyt kuitenkin Vitality on alkanut peluuttamaan myös heidän superlupaustaan Nabil ”Nivera” Benrlitomia.

Eilisessä finaalissa Nivera korvasi ensin Dust 2:ssa misutaan ja myöhemmin Infernossa shoxin. Ensimmäisessä kartassa Nivera oli joukkueensa tehokkain ja Infernossa hän oli tilastoissa toisena.

Pelaajavaihdot näytti tuottavan melkoisen hyvää tulosta, sillä viiden kartan jälkeen Vitality juhli 3-2-otteluvoittoa Natus Vinceresta.

Vitalityn kokoonpano:

🇫🇷 Richard ”shox” Papillon
🇫🇷 Cédric ”RpK” Guipouy
🇫🇷 Dan ”apEX” Madesclaire
🇫🇷 Mathieu ”ZywOo” Herbaut
🇫🇷 Kévin ”Misutaaa” Rabier
🇧🇪 Nabil ”Nivera” Benrlitom

Ovatko kuuden miehen kokoonpanot tulevaisuutta?

Pelaajavaihdokset karttojen välissä ovat varmasti ainakin Vitalitylta nähtävissä myös tulevaisuudessa.

Yli viiden miehen kokoonpanot tuovat peliin enemmän kilpailullisuutta, sillä varsinkin omiin karttavalintoihin voi valita parhaan kokoonpanon. Tämä nähtiin esimerkiksi eilen Vitality – Natus Vincere -ottelussa, kun Nivera suoritti molemmissa kartoissa varsin mallikkaasti.

Useilla organisaatioilla on kuitenkin ongelmallista löytää lisää pelaajia riveihinsä, koska pelaajien sopimukset nousevat vuosi vuodelta, eikä kukaan halua vielä ottaa isoja riskejä, koska tämä ilmiö on todella tuore CS:GO-kentillä.

On vain ajan kysymys, milloin yli viiden miehen kokoonpanot yleistyvät vielä entisestään, ja useilla joukkueilla nähdään erilaisia kokoonpanoja karttojen välillä.

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.