CS:GO bettailuskandaali alkaa olla jo takana päin, mutta epäilyttäviä sivusto-omistuksia tulee julki edelleen.

ESForce Holdings, joka hankki itseleen ison osan Virtus Pro brändistä viimevuoden loppupuolella, omistaa myös Na ’Vi:n, itä-Eurooppalaisen eUrheilujätin mediaoikeudet. Lähipäivinä on kuitenkin paljastunut, että yhtiöllä olisi myös muunlaisia omistuksia, sen on nimittäin väitetty omistavan ainakin 90 prosenttia CSGO Lounge sivustosta, joka on ollut jo mukana vedonlyöntisivustoskandaalissa, saatuaan sulkemispyynnön Valvelta.

Yritys ei ole vielä kommentoinut asiaa julkisuuteen, mutta Esports Observerin paljastamien asiakirjojen mukaan ESForce Holding on Venäläisen miljardöörin omistaman USM Holdingin tytäryhtiö, ja se omistaa suurimman osan sivustosta. Tapaus voi vaikuttaa suoraan Virtus Pro brändin arvostukseen, sillä vuoden 2014 sopupeli skandaalin jälkeen Valve teki viralliset ohjeet kaikille pelaajille, joukkueille, ja organisaatioille jotka osallistuvat sen sponsoroimiin turnauksiin. Ohjeissa kielletään mm. kaikenlainen vedonlyöntisivustojen omistaminen, tai sivustoihin osallistuminen.

Miljardööri Alisher Usmanov, joka omistaa myös osan lontoolaisesta jalkapallojoukkue Arsenalista, siirtyi mukaan eUrheilu sceneen viimevuoden lopulla, sijoitettuaan 100 miljoonaa dollaria Virtus Prohon.

Lähde: dailydot