Valmentajia on nähty kautta aikojen lähes kaikkien lajien parissa ja nyt sama ilmiö on rantautunut pelaamisen piiriin. Fortnite on jälleen sekoittamassa pakkaa tälläkin saralla.

The Wall Street Journal uutisoi, että joidenkin lapsien vanhemmat ovat alkaneet palkkaamaan jälkikasvulleen Fortnite-valmentajia. Lehden haastattelema Ally Hicks kertoo, että lasten keskuudessa paine pärjätä pelissä on kova. Heidän nuorisolle valmentaja löytyi verkosta ja neljän tunnin nettissä tapahtunut valmennus maksoi 50 dollaria.

Puolestaan Nick Mennen toivoo haastattelussa 12 vuotiaan Noble poikansa saavuttavan elektronisen urheilun saralla suuria. 20 dollaria tunnilta maksava tuutorointi kuusi kertaa viikossa on auttanut nostamaan nuoren lupauksen voittojen määrää rutkasti.

Osa vanhemmista ei ole puolestaan tyytynyt ottamaan pelkästään lapsilleen oppitunteja, vaan ovat itsekkin osallistuneet valmennuksiin. Näin hekin ovat oppineet pelaamaan yhdessä jälkikasvun kanssa.

Vanhemmat suhtautuvat tunnetusti suurella antaumuksella lastensa harrastuksiin ja eurheilu.org jää mielenkiinnolla odottamaan tuomarille huutelevien kiekkovanhempien siirtymistä Twitchin chat-keskusteluihin.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli