Ruotsalaiset organisaatiot Fnatic ja GODSENT yllättivät kaikki viime vuoden elokuussa vaihtamalla monia nimekkäitä pelaajia keskenään. Puoli vuotta myöhemmin samat pelaajat palaavat lähtöruutuun.

Fnaticista tutut Jesper ”JW” Wecksell ja Robin ”flusha” Rönnquist, suuntaavat takaisin Fnaticin suuntaan, kokeiltuaan siipiään GODSENT joukkueen kokoonpanossa. Fnatic kokoonpanosta poistuu GODSENT joukkueeseen Simon ”twist” Eliasson ja Joakim ”disco doplan” Gidetun.

Joukkueet ajautuivat viime vuoden elokuun pelaajavaihdoksen jälkeen alamäkeen. Kumpikaan joukkue ei saanut puristettua kokoonpanostaan haluttua tulosta.

GODSENT pääsi sijalle 3-4 DreamHack Winter 2016 turnauksessa ja kuudenneksi ECS Season 2 turnauksessa. ELEAGUE majorissa GODSENT jäi sijalle 9-11 tippuen Northille viidennellä kierroksella.

Fnatic taas pääsi ELEAGUE majorin semifinaaleihin, tippuen Astralikselle. Ruotsalaiset jäivät myös ESL One New Yorkissa sijalle 5-6, mutta yllättäen olivat ESL Pro Leaguen Euroopan lohkon ensimmäisellä sijalla, mutta eivät osallistuneet Brasiliassa pelattuihin finaaleihin.

Tämän takia viime elokuussa tapahtunut vaihtokauppa tapahtuu jälleen, mutta toisinpäin. Joukkueet palaavat täten aiempiin kokoonpanoihinsa.

Nyt kun Fnatic kokoonpano on entisöitynyt muotoon, jolla se dominoi CS:GO turnauksia vuosina 2015-2016, odotetaan Fnaticin nousevan taas huipulle.