Riot Games ilmoitti syyskuussa Valorantin ensimmäisestä major-turnauksesta, joka kantaa nimeä First Strike. Turnaus jaettiin koronaviruksen takia alueellisiin divisiooniin: Eurooppa, Pohjois-Amerikka, CIS, Turkki, Aasia, Oseania, Lähi-Itä ja Brasilia.

Alueelliset karsinnat ovat olleet käynnissä lokakuun puolivälistä saakka, tapahtuman huipentuessa 3.–6. joulukuuta pelattaviin alueellisiin finaaleihin.

Tiistaina 3. marraskuuta, Riot Games ilmoitti First Strike -turnauksen Brasilian finaalit pelattavan LAN-tapahtumana, yhtiön studiotiloissa São Paulossa. Tietoa siitä, pelataanko muiden alueiden finaaleja myös LAN-olosuhteissa, ei ole ilmoitettu.

– Pomo on puhunut! VALORANT First Strike pelataan LAN-tapahtumana, Riotin studiolla São Paulossa!

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

VALORANT // BRASIL

@VALORANTBrasil
Se o chefe falou, tá falado! 🔥

Teremos o VALORANT First Strike em LAN, direto dos estúdios da Riot em São Paulo!

Caco Antunes

@cacoantunes
Falei demais kkk mas é isso aí! O #FirstStrike entre 3 e 6 de Dezembro vai ser direto dos estúdios da Riot!

Transmissão e gameplay tudo do melhor pros melhores do #VALORANT BR, contem conosco! 👊🏼

Päätöksen takana Counter-Strike Majorin peruminen?

Riotin päätös järjestää Brasilian First Strike -finaalit LAN-tapahtumana ei ole varmastikaan ihan satunnainen päätös. Vuosi 2020 olisi ollut ensimmäinen kerta, kun CS:GO Major olisi pelattu Brasiliassa, Rio de Janeirossa. ESL päätti kuitenkin perua tapahtuman koronaviruspandemian takia. Tämä sai monet brasilialaiset CS-fanit surullisiksi.

Riot Gamesin nyt ilmoitettua Brasilian First-Strike -turnauksen siirtyvän LAN-tapahtumaksi, on selvää, että yhtiö haluaa tällä tavoin tarjota CS-faneille perutun major-turnauksen korvikkeen, sekä mahdollisesti myös voittaa heidät puolelleen.

Lue myös: hREDS mukaan Valorantiin – joukkue kuhisee entisiä Overwatch-pelaajia!

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.