Toronton yliopisto aloittaa ensimmäisenä Kanadassa yliopistotasioisen esports koulutuksen, jonka ensimmäinen stipendi jaetaan vuodelle 2018. Stipedin rahoittaa yliopiston entinen oppilas ja nykyisin kansainvälisenä sijoittajana toimiva Victor Xin.

Victor Xin:in eUrheilu stipendi annetaan yhdelle yliopiston soveltavan tieteen ja tekniikan opiskelijalle, joka on “intohimoinen eUrheilua, sekä pelaamista kohtaan”. Toronton yliopisto ei ole vielä julkaissut minkä arvoinen stipendi on, mutta ensimmäinen tullaan kuitenkin jakamaan 2018 syksyllä.

Lehdistötiedotteen mukaan Xin pelasi opiskeluaikanaan StarCraftia, ja aloitti Toronton yliopiston eSports kerhon. Nykyään hän pelaa suurimmaksi osaksi Dota 2:ta, kun hänellä on töiden ohella siihen aikaa.

Toronton yliopisto ei kuitenkaan ole ensimmäinen yliopisto, joka alkaa jakaa eUrheilu stipendejä. Jo vuonna 2015 Robert Morris University ja University of Pikeville aloittivat oman eSports stipendi ohjelmansa. Vuonna 2016 listalle liittyi myös University of California, ja tulevaisuudessa stipendejä ja koulutusohjelmia tullaan varmasti näkemään useissa yliopistoissa eripuolella maailmaa.

Lähde: https://www.utoronto.ca