Ubisoft paljasti Six Invitational -tapahtumassa Rainbow Six Siegeen tämän ja seuraavan vuoden aikana tulevia muutoksia. Varsinkin pelin kilpapeliskene kokee melkoisia uudelleenjärjestelyjä.

Ubisoft kertoi tulevien muutosten taustalla olevan halu jakaa peli paremmin alueisiin. Tähän asti keskenään kilpailevat eri alueet on kaikki toteutettu hyvin pitkälti samalla peruskaavalla, mikä on ollut ongelmallista eri alueiden eri resurssien ja saaman tuen takia.

Yksi ongelmallisin alue on ollut Aasian ja Tyynenmeren alue. Valtaisat välimatkat alueella ovat tehneet livepeleistä hankalia järjestää, ja jatkossa alue jaetaankin kahteen divisioonaan. Japani, Etelä-Korea ja Kaakkois-Aasia muodostavat oman erittäin kovatasoisen kahdentoista joukkueen liigansa. Toinen divisioona muodostuu Oseanian alueen joukkueista.

LATAMin, eli Latinalaisen Amerikan alue saa kaksi joukkuetta lisää, joiden avulla muodostetaan kymmenen joukkueen LAN-liiga. Liigan pelit pelataan Meksikossa, mutta laajentumisen myötä mukaan tulevat myös Argentiina, Peru, Chile ja Uruguay. Brasilia ja Meksiko saavat omat divisioonansa, ja muut maat kamppailevat yhdessä omassaan.

Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa muutokset ovat vähäisempiä. EU:n alue muuttuu kymmenjoukkueiseksi ja Pohjois-Amerikassa otetaan käyttöön omat divisioonat Yhdysvalloille ja Kanadalle.

Alueellisten muutosten lisäksi käyttöön tulee maailmanlaajuinen ranking-systeemi. Joukkueet keräävät liigoistaan ja turnauksista pisteitä, joiden perusteella joukkueet valikoituvat kolmeen Major-turnaukseen, sekä tietysti kaikista suurimpaan Six Invitational -tapahtumaan.

 

 

Lähde: PCGamesN.com

Kuva: Ubisoft.