Tyler ”Ninja” Blevins antoi tukensa pelikiellon saaneelle Jarvikselle

Tyler ”Ninja” Blevins on antanut tukensa FaZe Clanin riveissä pelaavalle Jarvis ”Jarvis” Kayenelle. Jarvis sai elinikäisen pelikiellon sen jälkeen, kun hän käytti aimbott-huijausohjelmaa striimatessaan.

Tämän hetken näkyvimpänä Fortnite-striimaajana tunnettu Ninja asettui Jarviksen puolelle puhuessaan aiheesta Mixer-lähetyksessään. Ninjan mukaan Epic Gamesin antama rangaistus oli liian raju nuorelle pelaajalle, joka on saanut käytännössä koko elantonsa pelaamalla Fortnitea.

Ninja painotti sitä, miten samoja sanktioita ei voi soveltaa ammattipelaajille ja satunnaisille pelaajille. Tässä tapauksessa panokset olivat kovat, sillä Jarviksella on esimerkiksi YouTubessa yli 2 miljoonaa seuraajaa. Ninja myös korosti sitä, että Jarvis on vielä todella nuori, eikä hän käyttänyt ohjelmaa huijatakseen turnauksessa. Tämän takia koko loppuelämän kestävä pelikielto tuntui hänestä kohtuuttomalta.

Huomautuksena mainittakoon, että Jarvis huijasi täysin avoimesti. Hän painotti lähetyksessään käyttävänsä aimbottia, ja tarkoituksena olikin ilmeisesti kauhistella sitä, miten ylivoimainen kyseinen ohjelma on.

Ninjan mielestä Jarviksen kuuluu saada rangaistus, mutta huomattavasti aikaisempaa kevyempi. ”Luulen, että tämä juttu pitäisi ratkaista tyyliin kuuden tai kolmen kuukauden pelikiellolla. Ensimmäinen varoitus poju, mieti vähän”, Ninja muotoili. Katso koko Daily Clips Centralin leikkaama video jutun lopusta.

Kuva: Sarah Stier / Getty Images