Tutkimus perehtyi isoimpien esports-pelien seuraajiin – neljännes LoL-faneista ei pelaa peliä ollenkaan

Tuoreen tutkimuksen mukaan neljännes League of Legendsiä aktiivisesti seuraavista eivät itse pelaa peliä lainkaan.

Tutkimusyhtiö Newzoo perehtyi tuoreessa analyysissään League of Legendsin, CS:GO:n, Dotan, Overwatchin ja Honor of Kingsin faneihin. Tutkimus keskittyi nimenomaan siihen, että miten kilpapelisisältöä seuraavat ja peliä pelaavat yleisöt jakautuvat, sekä limittyvät.

LoL-fanit nousivat tutkimuksessa esiin erityisen mielenkiintoisina, sillä jopa 26% heistä seuraa pelin kilpapeliskeneä aktiivisesti, mutta eivät itse pelaa lainkaan. League of Legendsiä, ja MOBA pelejä yleensä, pidetään yleisesti mekaanisesti monimutkaisena ja niiden taitokattoa korkeana, joten pelin seuraaminenkin vaatii tietyn verran perehtymistä. Siksi korkea pelkkien seuraajien määrä on erityisen huomion arvoinen.

Vähitenä pelkästään pelin kilpapeliskeneä seuraavia faneja oli Overwatchilla ja Honor of Kingsillä, jotka ovat muutenkin seuraajamääriltään pienempiä. Overwatchilla ja Dotalla oli eniten käyttäjiä, jotka eivät aktiivisesta pelaamisesta huolimatta seuraa kyseisen pelin kilpapelejä.

Reportissa mainitaan myös, että esports-fanit seuraavat yleensä vain yhtä isoimmista peleistä. Vastaajista 21% kertoi seuraavansa ainoastaan LoL:ia, 25% vain CS:GO:ta ja 17% pelkästään Overwatchia. Ainoastaan 6% vastajista kertoi seuraavansa kaikkia kolmea näistä peleistä.

 

Kuva: Gonzalo Arroyo Moreno / Getty Images.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.