Ranskalaisen pelitalo Ubisoftiin viisi johtohenkilöä on pidätetty. Pelitaloa syytetään seksuaalisesta väkivallasta työntekijöitään kohtaan.

Pidätettyjen joukossa on muun muassa pelitalon entinen kehitysjohtaja Serge Hascoet sekä toimitus- ja luovuuspalveluiden varapresidentti Tommy Francois. Lisäksi kolme muuta johtoportaaseen kuulunutta henkilöä on pidätetty.

Ubisoftin työntekijät kirjoittivat vuonna 2021 avoimen kirjeen, jossa he vaativat yrityksen johtohenkilöiden ottavan syytteet seksuaalisesta ahdistelusta tosissaan.

– Olemme katsoneet vierestä, kun olette erottaneet ainoastaan kaikkein julkisimmat ahdistelijat. Annoitte muiden vain erota tai vielä pahempaa, ylensitte heitä, siirsitte heitä studiolta studiolle, tiimistä toiseen antaen heille jatkuvasti uusia mahdollisuuksia ilman minkäänlaisia seuraamuksia. Tämän kierteen on loputtava, kirjeessä kerrottiiin.

Uhrien asianajaja Maude Beckers kertoi ranskalaislehti Liberationille, ettei ole koskaan törmännyt näin laajaan ja systemaattiseen seksuaaliseen väkivaltaan yrityksen sisällä. Hänen mukaansa Ubisoft oli iso leikkikenttä, johon työntekijöille iskostettiin koulupoikamainen asenne.

– HR-osasto tiesi kaiken tästä ja systemaattisesti vaimensi asiat, Beckers kertoi.