Historiallinen Valorantin LAN-turnaus käynnistyy maanantaina ja listasimme pelaajia joita kannattaa seurata turnauksen aikana.

VCT: Masters Reykjavík pyörähtää pitkän odotuksen jälkeen käyntiin maanantai-iltana ja on aika nähdä mikä joukkue on maailman paras. 10 joukkuetta ympäri maailmaa on taistelemassa 600,000 dollarin potista ja tärkeistä VCT-pisteistä.

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Nämä pelaajat seurantaan

Adil Benrlitom

Nimimerkki: ScreaM
Ikä: 26
Joukkue: Team Liquid
Maa: Belgia
Normaalit agentit: Phoenix, Sage & Reyna

Adil oli yksi Counter-Striken tähdistä, joka päätti vaihtaa Valorantin pariin. Hänet valittiin HLTV:n toimesta maailman 20 parhaan pelaajaan joukkoon 2013 ja 2016. ScreaM tunnettiin hänen upeasta pääosumatarkkuudestaan. Jos Counter-Strikessa korkein huippu jäi saavuttamatta, niin Valorantissa hänellä on potentiaalia siihen. Vlr.gg:n mukaan hän on viimeisen kahden kuukauden perusteella maailman neljänneksi tehokkain pelaaja ja pääsoumatarkkuus on huima 34%. Ennen Jettiä pelannut ScreaM antoi Jetin joukkuekaveri Elias ”Jamppi” Olkkoselle ja alkoi itse pelaamaan Phoenixia.

Nikita Sirmitev

Nimimerkki: Derke
Ikä: 18
Joukkue: Fnatic
Maa: Suomi
Normaalit agentit: Jett, Sova & Raze

Entinen CS:GO-lupaus Derkeps jätti KOVAn ja Counter-Striken taakseen. Päätös näytti kannattavan, sillä hän on selvästi yksi suurimmista talenteista. Derke on loistanut tärkeissä otteluissa ja on toiminut Fnaticin avainpelaajana. Sirmitev avaa peliä loistavasti ja se on yksi nuorukaisen vahvuuksista. Jos kaikki menee putkeen, niin Nikita voi taistella turnauksen arvokkaimman pelaajan palkinnosta.

Byeon Sang-beom

Nimimerkki: Munchkin
Ikä: 23
Joukkue: Crazy Raccoon
Maa: Etelä-Korea
Normaalit agentit: Raze, Cypher & Omen

Ennen paljon Cypheriä pelannut Munchkin on lähiaikoina ottanut Razen haltuun tyylillä. Entinen Overwatch-ammattilainen edusti Seoul Dynastya sekä Boston Uprisingia, mutta vaihtoi Valorantin pariin ja Cloud9 Korea otti hänet avosylin vastaan. Tammikuussa Sang-beom siirtyi Japanilaiseen Crazy Raccoon -joukkueeseen ja seuraavaksi edessä on massiivinen haaste. Avaustapoissa pitää onnistua paremmin jos joukkue haluaa tiputtaa Version1:n alempaan kaavioon.

Jake Howlett

Nimimerkki: Boaster
Ikä: 25
Joukkue: Fnatic
Maa: Yhdistynyt kuningaskunta
Normaalit agentit: Sova, Brimstone & Astra

Listoilta pitää tietenkin löytyä myös johtajia. Fnaticin pelinsisäinen johtaja muistuttaa hieman CS:GO:n Aleksi ”Aleksib” Virolaista. Fiksu IGL pystyy tarvittaessa loistamaan myös ampumalla, mutta tuo eniten pöytään taktiikoiden avulla.

– Minua ei kiinnosta ketä vastaan pelaan. Haluan vain voittaa ja haluan, että meitä pidetään yhtenä maailman parhaista joukkueista, Jake kertoi haastattelussa kysyttäessä Fnaticin tavoitteista vuodelle 2021.

Vastaus kertoo paljon asenteesta. Fnatic on yksi Euroopan kahdesta joukkueesta LAN-turnauksessa ja Boaster voi johdattaa kokoonpanon voittoon.

Elias Olkkonen

Nimimerkki: Jamppi
Ikä: 19
Joukkue: Team Liquid
Maa: Suomi
Normaalit agentit: Jett & Killjoy

Elias Olkkosen nimi on pyörinyt Suomen esports-medioissa paljon ja syystäkin. Valven hylkäämä ja lopulta vapauttama Jamppi kerkesi siirtyä Riot Gamesin pelin pariin. Team Liquid otti riskin ja poimi kokemattoman pelaajan kokoonpanoonsa ja juuri nyt näyttää siltä, että se kannatti. Tilastoja katsoessa Jampin vaikutus Team Liquidiin on ollut massiivinen. Elias osaa avata peliä ja tehdä tilaa muille joukkueessa. Tärkeä palanen ScreaMin vierelle.

Tyson Ngo

Nimimerkki: TenZ
Ikä: 20
Joukkue: Sentinels (Lainalla Cloud9 Blue)
Maa: Kanada
Normaalit agentit: Jett & Reyna

Valorantin supertähti ei tarvitse isompia esittelyjä. Tammikuussa jättäytyi Cloud9 Bluen penkille, sillä halusi panostaa enemmän aikaa sisällöntuottajan uraan. Sentinels tarvi maaliskuussa tuuraajaa ja TenZ ryntäsi apuun. Tuloksena turnausvoitto ja pääsy historian ensimmäiseen kansainväliseen LAN-turnaukseen. Sentinels on yksi ennakkosuosikeista ja iso kiitos kuuluu Tysonin huikeille pelaamisille. Voittaa yksin kierroksia.

Gustavo Rossi

Nimimerkki: Sacy
Ikä: 23
Joukkue: Team Vikings
Maa: Brasilia
Normaalit agentit: Sova

Sacy on yksi maailman parhaista Sova-agentin pelaajista. Tuo joukkueelleen upeasti infoa, mutta samalla myös tekee tuhoa duelistin tavoin. Edellisen kahden kuukauden K/D on uskomaton 1.52, mutta todellinen koitos on vasta edessä.

Kim Jong-min

Nimimerkki: Lakia
Ikä: 20
Joukkue: NUTURN Gaming
Maa: Etelä-Korea
Normaalit agentit: Sova

Entinen CS:GO-pelaaja siirtyi dominoimaan Valorantin kenttiä. Kerää Sovalla hyvin tietoa joukkueen hyväksi, mutta pystyy myös yksin pitämään saitteja kiinni. Oli Korean Stage 2 Challengers -turnauksen arvokkain pelaaja ja syystä. Omaa kahden kuukauden ajalta parhaan K/D -tilaston kaikista Islannin turnauksen pelaajista.

Erik Penny

Nimimerkki: penny
Ikä: 18
Joukkue: Version1
Maa: Kanada
Normaalit agentit: Jett, Raze & Reyna

Pohjois-Amerikan toisen paikan turnaukseen lunasti Version1. V1:n sateentekijä penny ei saanut CS:GO:n uraa kunnolla käyntiin, mutta tulee pelaamaan Valorantin isoimmassa turnauksessa. Hyvä Jett venyi isoissa peleissä tähtipelaajan ratkaisuihin. Erik tai pelinsisäinen johtaja Anthony ”vanity” Malaspina kannattaa laittaa seurantaan V1:n peleissä.

Patiphan Chaiwong

Nimimerkki: Patiphan
Ikä: 17
Joukkue: X10 Esports
Maa: Thaimaa
Normaalit agentit: Jett

Jampin tavoin Patiphan on järkyttävän tehokas Jett. Entinen Overwatch-pelaaja edusti Thaimaata vuoden 2018 MM-kisojen karsinnoissa. Vaikka matka päättyi lohkon kuudenneksi, niin nuorelle pelaajalle tämä oli upea kokemus. Potentiaalia tulevaisuuden supertähdeksi.

Lue myös: Sentinelsin supertähti TenZ loukkaantui juuri ennen LAN-turnausta

Kuva: DreamHack

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.