Kaksi vuotta sitten aloitin työskentelyn kilpapelaamisen parissa toimittajana ja nyt tuo urakka on saapumassa päätökseensä. Jo tätä ennen olen kirjoittanut peleistä ja pelaamisesta, mutta vasta kaksi vuotta sitten keskityin toimittamaan kilpapelaamiseen liittyviä artikkeleita ja uutisia.

Kaikista positiivisista puolistaan huolimatta toimiminen kilpapelaamisen parissa on ollut myös raskasta. Kritiikki on usein ansaittua, mutta joskus puhtaasti ilkeät ja kaikkein myrkyllisimmät kommentit ovat vetäneet mielen maahan. Kuitenkin ajan saatossa nahasta on tullut yhä paksumpi ja hyvin perusteltua palautetta on oppinut arvostamaan suunnattomasti.

Suurin harmini koskee skenen jämähtäneitä arvoja. Itselleni on ollut jo vuosien ajan keskeistä, että pelaaminen kuuluu kaikille: ikään, sosiaaliseen statukseen, sukupuoleen tai mihinkään muuhun piirteeseen katsomatta. Tämän takia suoran syrjinnän ja typerän käytöksen todistaminen keskustelupalstoilla sekä peleissä on herättänyt ahdistusta.

Kuva: Samuli Leppälä

Näin jälkeenpäin harmittaakin, että en tarttunut rohkeammin näihin aiheisiin ja kirjoittanut niistä enemmän. Toisaalta olen myös tyytyväinen siihen, että pääsen ottamaan askeleen kauemmaksi skenestä, joka on antanut minulle paljon, mutta samalla väsyttänyt saman verran.

Älkää kuitenkaan ymmärtäkö väärin. Pelaamisesta uutisoiminen on ollut eräänlainen unelmien täyttymys. Varsinkin peliarvostelujen kirjoittaminen, laitteiden testaus ja mahdollisten haastattelujen tekeminen ovat tärkeitä helmiä arkisen aherruksen joukossa.

En voi sanoa, että jäisin kaipaamaan kaikista Twitch-mokailuista kirjoittamista tai sitä sadatta juttua siitä, miten Aleksi ”Aleksib” Virolaisen penkittäminen oli huono ratkaisu ENCE:n kannalta. Jään kuitenkin kaipaamaan niitä oivalluksia ja kulmia, mitä ajoittain löysin arkisista aiheista.

Näiden kahden vuoden aikana sain todistaa sitä, miten sivusto heräsi eloon lähes tyhjästä, ja nyt sen uutisia luetaan kuukausittain satoja tuhansia kertoja. Kasvu heijastaa skenen suosion kasvua ja eritoten sitä, että sivusto uutisoi nykyään aiheista, jotka kiinnostavat lukijoita.

Haluan kiittää kaikkia lukijoita tästä yhteisestä matkasta. Muistakaa olla mukavia ja ymmärtäväisiä kaikille kanssapelaajille.

Kuva: Samuli Leppälä