Time-lehti on kerännyt 25 henkilön listan vuoden vaikutusvaltaisimmista somekuuluisuuksista.

Listalle on noussut vain yksi pelimaailman vaikuttaja, joka on Twitch-tähti Benjamin ”DrLupo” Lupo. Time perustelee valintaansa sillä, että vaikka Lupo ei ole varsinaisesti alustansa seuratuin kuuluisuus, niin ammattipelaaja keräsi 920 000 dollaria hyväntekeväisyyteen St. Jude Play Live -tapahtumassa.

DrLupolla on Twitchissa noin 3,3 miljoonaa seuraajaa, kun taas palvelun ehdoton ykköstähti Tyler ”Ninja” Blevins on haalinut kokoon jo yli 14 miljoonan seuraajan joukon.

Vaikuttajien joukkoon on valikoitunut myös vastikään Minecraftia Felix ”PewDiePie” Kjellbergin kanssa pelannut tubetähti James Charles. Kuitenkin juuri PewDiePien puuttuminen vaikutusvaltaisimpien somekuuluisuuksien listalta on herättänyt hämmästelyjä, sillä ruotsalaissyntyinen YouTube-tähti on kerännyt lähes 100 miljoonaa seuraajaa kyseisessä palvelussa.

Listalle mahtuivat myös mm. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump, k-pop-yhtye BTS, Sussexin herttua ja herttuatar sekä Hong Kongin mielenosoittajat. Kuitenkin erityistä huomiota herättää Chris Godfrey, joka tunnetaan paremmin hänen World Record Egg -kampanjastaan.

Markkinointitoimistossa työskentelevä Godfrey julkaisi tammikuussa Instagramiin kuvan kananmunasta, jonka tarkoituksena oli rikkoa ennätys palvelun tykätyimpänä kuvana. Tätä ennen eniten sydämiä oli kerännyt Kylie Jennerin kuva hänen vastasyntyneestä lapsesta, josta piti kaikkiaan 18 miljoonaa käyttäjää.

Ennätysmuna rikkoi ennätyksen selkein lukemin, keräten kaikkiaan 53 miljoonaa tykkäystä.

Lähde: Time, Kuva: Getty Images / Matt King