Team Vitalityn toimitusjohtaja lyttää Fortniten esports-skenen: ”liian epävakaa ja epäselvä”

Team Vitalityn toimitusjohtajan mielestä Fortniten kilpapeli-skene on organisaatioille liian hankala, koska se on ”erittäin epävakaa ja epäselvä”.

Ranskalaisen peliorganisaation toimitusjohtaja Nico Maurer kertoi TheLoadoutille haastattelussa suoran mielipiteensä Fortniten tämänhetkisestä tilasta. Team Vitalityllä on tällä hetkellä kymmenen Fortnite-pelaajaa tallissaan, mutta tilanne saattaa muuttua tulevaisuudessa pelin skenen vuoksi.

Maurerin mukaan on jatkuvasti vaikeampaa perustaa, ylläpitää ja valmistella organisaatioita Battle Royalen pelaamiseen. ”Koko kilpailuekosysteemi on erittäin epävakaa, epäselvä ja hankala toiminnan näkökulmasta”, hän kertoo. ”Fortnite on tällähetkellä erittäin sattumanvaraista, ja se mitä pidetään huippuna voi muuttua äkillisesti.”

”Se miten pelaajat harjoittelevat ei ole virallistettu mitenkään, se ei ole tarpeeksi ammattimaista”, Maurer toteaa. ”Rakastan Fortniteä pelinä, mutta heidän pitäisi löytää oikea rakenne kilpaskenelle, ja minä odotan näkeväni sen.”

Kilpapeliskenen huonon organisoinnin lisäksi myös itse peli on jatkuvassa muutoksessa, mikä vaikeuttaa ammattimaista harjoittelua. Maurerin mukaan Fortniten pelaajilla on silti paikkansa esports-organisaatioissa.

”Meille Fortnite on suuri näkyvyyden ja markkinoinnin kannalta, siitä on isosti hyötyä Vitalitylle, ei kysymystäkään.” Vaikka pelin turnauksista ei kilpapelijoukkueelle juurikaan tienestejä tippuisi, niin voivat pelaajat silti olla joukkueelle arvokkaita striimaajina ja sisällöntuottajina.

Esimerkiksi Luminosity Gamingin tilinpäätökset paljastivat, että jopa 65% organisaation kaikista tuloista tulivat turnausvoittojen sijasta striimaamisesta. Fortnitellä tulee siis varmasti olemaan paikkansa isoissa organisaatioissa, vaikka toistaiseksi kilpapeliskene onkin monen mielestä huonossa jamassa.

 

Lähde: TheLoadout.com.

Kuva: Team Vitality.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!