Team Spirit on DreamHack Open -turnauksen voittaja! Venäläisjoukkue tuhosi finaalissa Jesse ”zehN” Linjalan edustaman FunPlus Phoenixin kartoin 3-0.

Team Spirit teki hiljattain muutoksia kokoonpanoonsa, kun Abdul ”⁠degster⁠” Gasanov ja Robert ”⁠Patsi⁠” Isyanov saapuivat joukkueeseen lainalle Espadasta.

Vuoden ensimmäinen turnaus meni täysin nappiin, joukkueen todistaessa taitonsa koko CS:GO-yhteisölle. Nuori joukkue voitti turnauksessa muun muassa maailmanlistan 4. sijalla olevan BIG:n ja tuoreimpana Jesse ”zehN” Linjalan FunPlus Phoenixin.

Finaalissa FunPlus Phoenix oli vaikeuksissa heti alusta lähtien. Turnauksen loppuottelu pelattiin paras viidestä systeemillä, jossa ensimmäisenä nähtiin Spiritin valitsema Dust 2. Spriti on hiljattain ollut todella vahva Dustissa, kaadettuaan esimerkiksi BIG lukemin 19-17. FPX oli täysen perässätulija, joka näkyi vahvasti tuloksissa, kun Spirit vei ensimmäisen kartan nimiinsä lukemin 16-8.

Seuraavana mentiin FPX:n valintaan eli Nukeen. Nuke alkoi myös heikosti, kun Spiritin degster jatkoi hurjia otteitaan ja latosi AWP-kiväärillä vihollisia nippuun melkoista tahtia. Myös Nuke kirjattiin Spritille, mutta tällä kertaa FPX onnistui keräämään ainoastaan kuusi kierrosta nimiinsä.

Kolmantena ja myös ottelun ratkeavana karttana nähtiin Mirage. Spiritin ylijuoksu oli alusta lähtien voimakasta, eikä FPX voittanut lainkaan 1vs1 tilanteita, jotka jättivät pelaajat vaikeisiin tilanteisiin kierroksissa. Lopulta FPX yritti kammeta T-puolelta peliin mukaan, mutta se oli turhaa, kun venäläisjoukkue itsevarmuus oli niin jäätävässä tikissä. Mirage kirjattiin Spritille 16-8 ja samalla Spirit juhli ensimmäistä turnausvoittoa tälle vuodelle, joka oli joukkueelta todella iso saavutus, sillä mukana oli mukana myös kovan tason joukkueita.

Turnausvoitto näytti selkeästi Spiritin potentiaalin tälle vuodelle. Juuri tehdyt kokoonpanoomuutokset näkyvät selkeästi tuottaneet tulosta, varsinkin Degsterin suoritukset ovat olleet ilmiömäisiä viime otteluissa. Joukkueen potentiaali on ehdottomasti nousta jopa tämän vuoden aikana top 10 -joukkueiden sekaan, mikäli sopimukset varsinkin degsterin kanssa saadaan kuntoon nopeasti.

Degster lunasti myös turnauksen MPV-tittelin, mikä on hänen ensinmäinen, mutta ei varmastikaan viimeinen, mikäli otteet näyttävät tulevaisuudessa samalta.