Kiinassa eUrheilu -bisnes on huikeassa nousussa, ja maasta löytyy valtava määrä lajin faneja. Nyt suomalaisesta Supercellistä 84% omistava kiinalainen Tencent on sijoittamassa 15 miljardia dollaria lajin kehittämiseen tulevan viiden vuoden aikana.

Kuten kiinalaiseen tyyliin kuuluu, on yritys luonut sijoitustaan varten viisivuotissuunnitelman, johon kuuluu uusien liigojen ja turnausten pitämistä, uusia eUrheiluun liittyviä yhdistyksiä, sekä nousevien talenttejen kouluttamista. Lisäksi Tencentillä on tarkoituksena rakentaa Kiinaan eSports-aiheisia teemapuistoja, yksi League of Legends aiheinen puisto on jo suunnitteilla.

Kiinalainen Tencent on vahvasti mukana eSportsissa. Se omistaa mm. League of Legends pelin takana olevan Riot Gamesin. Lisäksi yrityksellä on omistuksia Blizzardista ja se omistaa suurimman osan suomalaisesta mm. Clash Royalen kehittäneestä Supercellistä. Vuoden 2016 aikana yritys kasvoi kovinta vauhtia sitten vuoden 2012 ja teki yhteensä 21.9 miljardia dollaria voittoa.

Länsimaalaisille yrityksille kiinalaisten sijoitukset voivat tarkoittaa lottovoittoa. Esimerkiksi maailmalla erittäin tunnettu Fnatic on alkanut yhteistyöhön kiinalaisen eSports edustaja B.O.O.T.:n kanssa, viedäkseen brändiään voimakkaammin myös Aasiaan. Jos Tencent pitää lupauksensa ja todella sijoittaa miljardeja kasvavaan bisnekseen, voivat useat muutkin länsimaiset eSports-yritykset aloittaa laajentumisen kohti Aasian markkinoita.

Lähteet: Caixin, dotesports