Suositun tubettajan tili joutui jäähylle Smash Ultimatessa ”uhkapelaamisen” takia

Nairoby ”Nairo” Quezadan YouTube-kanava joutui tekijänoikeuksia ja käyttöehtorikkomuksia valvovan algoritmin armoille, ja on ainakin viikon jäähyllä.

Nairoby ”Nairo” Quezada on Smash-pelaajien ehdotonta kärkikastia, mutta sen lisäksi hän on myös erittäin tuottelias sisällöntuottaja ja tubettaja. Nairon kanavalla on yli kaksisataatuhatta tilaajaa, ja hän on tottunut julkaisemaan joka viikko useampia videoita.

YouTuben tekijänoikeusjärjestelmät pistivät kuitenkin Nairon tilin hetkeksi jäähylle, sillä järjestelmän mukaan osassa hänen videoistaan esiintyi uhkapelaamista. Hänellä on videosarja nimeltään ”Bets It All” eli ”panostaa kaiken”, jossa hän käyttää Smash Ultimaten pelinsisäistä valuuttaa lyödäkseen vetoa pelissä seuraamistaan matseista.

YouTube on satunnaisesti ennenkin pistänyt stoppia uhkapelaamista sisältäville kanaville, vaikka sitä ei alustan käyttöehdoissa erikseen kielletäkkään. Tällä kertaa kyse on kuitenkin täysin normaalista pelinsisäisestä toiminnasta, joka löytyy Smash Ultimaten verkkopelimoodista.

Pelissä tapahtuva ”vedonlyönti” onnistuu ainoastaan pelin omalla valuutalla, ”kullalla”. Pelaamalla ansaittava kulta on täysin pelinsisäistä, ja sitä voi käyttää ainoastaan ylimääräisen lisäsisällön ostamiseen, kuten uusien taustamusiikkikappaleiden avaamiseen. Se ei ole mitenkään vaihdettavissa oikeaksi valuutaksi.

Ilmeisesti YouTuben algoritmi on kuitenkin todennut uhkapelaamiseen viittaavan sisällön erityisen harmilliseksi Smash Ultimaten nuorempaan yleisöön vetoavan olemuksen takia. Tekijänoikeusosumat olivat myös tulleet satunnaisen oloisesti Nairon vanhempiin videoihin, uusien julkaisujen sijasta.

Useampi rikkomus YouTubessa voi johtaa jopa kanavan sulkemiseen ja kaikkien videoiden, sekä tilaajien menettämiseen, joten Nairon kaltaiselle sisällöntuottajalle kyseessä on harvinaisen ikävä tilanne. Hän pyysikin sosiaalisessa mediassa seuraajiensa apua YouTube huomion saamiseksi ja tilanteen korjaamiseksi.

 

Lähde: Dotesports.com

Kuva: Nintendo.