Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho hehkutti jälleen kerran Suomen mahdollisuutta nousta elektronisen urheilun kärkimaaksi Assembly Summer -pelitapahtumassa.

”Olen asettanut tavoitteeksi, että Suomesta tulee kunnianhimoisesti tehdä e-urheilun suurvalta. Valtiovallan tulisi tukea tätä kehitystä kaikin mahdollisin keinoin”. Ministeri terho painotti 2.8. järjestetyissä tapahtuman avajaisissa.

Kiitosta riitti myös nykyisille ja tuleville suomalaisille kilpapelaamisen ammattilaisille, jotka rakentavat tulevaisuudessa Suomi-kuvaa maailmalla. Terho mainitsi, että Suomeen tarvitaan lisää suuria pelitapahtumia, jotta lajiin pääsisi tutustumaan yhä usempi aiheesta kiinnostunut.

Ministerin innostus e-urheilua kohtaan ei ole mikään hetken mielijohde, vaan Terho on jo aikaisemmin pohtinut Suomen tulevaisuutta elektronisen urheilun ja pelaamisen saralla mm. järjestämässään pyöreän pöydän keskustelutilaisuudessa. Paikalle oli tuolloin kutsuttu useita aktiiveja, pelaajia ja valmentajia.

Sampo Terho – Suomesta elektornisen urheilun suurvalta

Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriö

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli