Suomen e-jalkapallon maajoukkue selvitti tiensä hienosti kahdeksan parhaan joukkueen lajin MM-kisoissa.

Suomen e-jalkapallomaajoukkue kisasi lajin MM-kisoissa 11.-13.7. Saudi-Arabiassa. Ennakkoon Suomi lähti kisoihin haastajana ja tavoitteena oli päästä kovasta alkulohkosta jatkoon.

Kisarupeama alkoi tunnustellen ja hieman hermostuneesti. Lohkon kaikki joukkueet kohdattiin kahdesti ja tiistain viiden ottelun rupeaman jälkeen Suomen saldo oli 1-2-2.

Toisena päivänä lauteilla ei ollut jännityksestä tietoakaan, vaan Suomi napsi kolme voittoa, yhden tasapelin ja tappion. 15 pisteellä irtosi lohkon kolmas sija ja eteneminen 16 parhaan joukkoon. Matkalla kaatui muun muassa turnauksen huippuihin kuuluva Italia.

Neljännesvälierissä vastaan asettui Saksa, joka oli ennakkoon suosikki Suomea vastaan. Kaksiosaisen ottelun ensimmäinen koitos meni Saksalle lukemin 1–0 ja Saksa siirtyi myös toisessa ottelussa johtoon. Tilanne vaikutti toivottomalta, mutta mitä vielä! Suomi viimeisteli kolme maalia, joista viimeinen tuli ottelun lisäajalla. Tunnelmia ratkaisusta voit katsoa täältä.

Saksa-voitto tiesi paikkaa kahdeksan parhaan joukkoon. Puolivälierässä vastassa oli hallitseva maailmanmestari Brasilia ja tässä Suomen paukut eivät enää riittäneet. Upea kisaurakka päättyi kahteen tappioon jalkapallon, ja myös e-jalkapallon, suurmaalle yhteismaalein 4–1.

– Vielä on mielessä pieni pettymys eilisestä, koska meillä olisi ollut mahdollisuudet mennä vaikka päätyyn asti omalla parhaalla pelillä. Voidaan kuitenkin olla ylpeitä saavutuksesta [top 5-8] ja kaikista ketkä olivat mukana matkan varrella, joukkueen kapteeni Anton ”Anzinho” Korvenaho kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

Valmentaja Juuso Tasku on ylpeä Suomen otteista MM-kisoissa.

– Lähdettiin kisoihin lohkon altavastaajana, mutta uskottiin itse jatkopaikkaan. Kokonaisuutena sijoitus maailman kahdeksan parhaan joukkoon on aivan upea saavutus, ja kirsikkana kakun päälle saatiin tuo revanssi ja voitto Saksaa vastaan!

Turnauksessa saatiin draamaa aivan loppuhetkille saakka. Suomen pudottanut Brasilia voitti välierissä Ranskan ja nousi finaalissa kahden maalin takaa voittoon Hollantia vastaan. Maailmanmestaruus matkasi siis jälleen Brasiliaan.

Lähde: Palloliiton verkkosivut