Suomeen on perustettu Proud to be a Gamer -hyväntekeväisyysyhdistys, joka pyrkii edistämään elektronista urheilua.

Lyhennettynä POG ry:n tarkoituksena on järjestää erilaisia tapahtumia ja tempauksia, joiden avulla yhdistys kerää rahoitusta valikoituihin hyväntekeväisyyskohteisiin. Samalla POG ry tuo kilpapelaamista esille uudessa valossa.

Kipinä yhdistyksen perustamiseen syttyi kun järjestimme ensimmäisen #esportstekeehyvää -hyväntekeväisyysottelun 7.12. ja totesimme että haluamme tehdä näin myös jatkossa. Luonnollinen jatkumo oli perustaa yhdistys toiminnan tueksi.

Haluamme olla mukana tukemassa alan kasvua ja kehittää toimintaa yhteisöllisyyden kautta. Toiminnallamme pyrimme mahdollistamaan pelaamista myös niille joilla ei välttämättä siihen olisi muuten mahdollisuutta.” Kommentoi yhdistyksen puheenjohtaja Olli-Pekka Villa.

Mukana on tuttuja naamoja kotimaisen kilpapelaamisen saralta, kuten Joel Harkimo, Starsquad Eventin toimitusjohtaja Olli-Pekka Villa, selostaja Tomi ”toMi” Pitkänen ja onpa POG:n riveihin eksynyt myös toimituksesta tuttu Kalle ”gaLezki” Kareinen.

Harmillisesti yhtään naispelaajaa ei ole löytänyt tietään POG ry:n riveihin.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli