ENCE taistelee tänään ja huomenna paikasta ESEA:n MDL-liigan pudotuspeleissä. Sarjaporrasta alempana Advanced-liigassa HAVU ja SJ Gaming ovat varmistaneet paikkansa runkosarjan 32 parhaan joukossa.

Hyvin mennyt Major-turnaus sotki ENCE:n aikatauluja pahemman kerran ESEA:n MDL-liigan osalta. Suomalaisten tilastoissa näkyy tällä hetkellä kahdeksan voittoa ja kuusi tappiota, mutta tappioista peräti puolet on annettu vastustajille luovutuksella aikatauluongelmien vuoksi. Viime viikolla Epsilon Esportsin Nils “k1to” Gruhne veti pahemman kerran herneen nenään, kun ENCE ei saapunutkaan pelipalvelimelle.

k1to

@k1tocs
I think its really disrespectful, they didnt say anything and we schedule our praccs etc around the officials

Eiliset huhut mahdollisiin kokoonpanomuutoksiin liittyen eivät näkyneet joukkueen pelissä, koska ENCE rullaili rennosti kolmeen voittoon kolmessa ottelussaan kierroksin 16-7, 16-7 ja 16-6.

Major-finalistit ovat joutunut pelaamaan suurimman osan liigan otteluista tällä viikolla ja runkosarjan viimeiset kolme ottelua pelataan tänään ja huomenna. Tänään kello 19:00 vastaan asettuu puolalainen Izako Boars, joka käväisi pari viikkoa sitten Lantrek-turnauksessa Tampereella jääden alkulohkoon. Puolalaisjoukkue pitäisi olla ENCElle helppo suupala, mutta huomenna panokset ovat paljon kovemmat saksalaista Sproutia vastaan.

Liigassa pelaa 18 joukkuetta, joista kahdeksan parasta jatkaa pudotuspeleihin. Sekä ENCE että Sprout ovat keränneet 24 pistettä, kun molemmilla on kolme ottelua pelaamatta. Tällä hetkellä suomalaiset ovat kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa Sproutin jäädessä kierrosvoittoeron myötä täpärästi yhdeksänneksi. Keskinäinen ottelu voi siis hyvinkin ratkaista viimeisen pudotuspelipaikan kohtalon.

Pudotuspelien neljälle parhaalle joukkueelle on jaossa yhteensä 35000 dollaria, josta voittaja kahmaisee puolet eli 17500 dollaria. Normaalisti MDL-liigasta on mahdollista nousta ylimmälle sarjaportaalle ESL Pro Leagueen, mutta tämä kausi on poikkeus. Pudotuspeleistä on tarjolla tällä kaudella ainoastaan rahaa, joten ENCE jättänee ensi viikon viikonlopulle aikataulutetut pudotuspelit väliin, vaikka paikka aukeaisikin. ENCE on viikon päästä pelaamassa isommasta rahapotista toisella mantereella Blast Pro Series -turnauksessa Brasilian Sao Paulossa.

BLAST Premier 💥

@BLASTPremier
Let’s keep this dream alive.
#BLASTProSeries #SaoPaulo 6th team confirmed.
Welcome to BLAST, @ENCE 🇫🇮🔜🇧🇷

ENCEn MDL-otteluita voi jännittää suomiselostuksella WeCastFin-kanavalta. Tämänpäiväinen Izako Boars -ottelu näytetään myös ESEA:n pääkanavalla.

HAVU ja SJ Gaming matkalla Advanced-liigan pudotuspeleihin

Advanced-liiga on MDL:ää alempi sarjataso. Liigassa aloitti tällä kaudella 71 joukkuetta, joista 32 parasta pääsee pudotuspeleihin. Suomalaisjoukkueita aloitti viisi, mutta näistä minttu ja KROOHHISTA ovat jo jättäneet leikin kesken voittamatta otteluakaan. Jokainen joukkue pelaa runkosarjassa 16 ottelua ja pudotuspelipaikan varmistaa yhdeksällä voitolla. Myös kahdeksan voittoa ja kahdeksan tappiota voi riittää, kuten NYYRIKKI Esportsille kävi toissa kaudella.

HAVU pelasi vahvan alkukauden Petteri “peku” Jaakkolan johdolla voittaen seitsemän peliä yhdeksästä helmikuun loppuun mennessä. Huonosti menneet otteet muissa online-liigoissa ja Tampereen Lantrek-turnauksessa johtivat kuitenkin siihen, että peku vapautettiin try-out -sopimuksestaan ja Eetu “sAw” Saha palasi valmentajan paikalta joukkueen pelinsisäiseksi johtajaksi.

#HAVUCSGO @sAwCSGO back in the starting five - Farewell @pekuCSGO

Read more here 🗞️ havu.gg/news/saw-back-…

#HAVUJA #esportsfi

Muutoksen jälkeen HAVU on voittanut kaikki neljä otteluaan ja on runkosarjan neljäntenä tukevalla 11-2 -tilastollaan. Pudotuspelipaikka on siis jo varmistunut ja suomalaiset pelaavat viimeisessä kolmessa ottelussaan lähinnä paremmasta sijoituksesta pudotuspelien ensimmäistä kierrosta ajatellen.

Suomen toiseksi parhaan joukkueen tittelistä HAVU:n kanssa taisteleva SJ Gaming on varmistanut paikkansa Advanced-liigan pudotuspeleissä, koska se on voittanut yhdeksän ottelua ja hävinnyt kuusi. Viimeinen runkosarjaottelu Nexusta vastaan vaikuttaa HAVU:n tapaan vain pudotuspelien ensimmäiseen vastustajaan ja kaaviossa sijoittumiseen.

Myös Helsinki Redsin uusi kokoonpano on pelaillut kaikessa hiljaisuudessa Advanced-liigaa vanhalla PURSISEURA-nimellään. Redsin kohtaloksi jäi karsiintua täpärästi pudotuspeleistä seitsemällä voitolla ja yhdeksällä tappiolla. Viime kauden runkosarjassa joukkue kuului liigan yllättäjiin sijoittuen hienosti toiseksi tilastolla 13-3. Pudotuspeleissä lento loppui kuitenkin lyhyeen, kun vastaan asettui forZe. Venäläisjoukkue eteni aina finaaliin asti ja johtaa tällä hetkellä ENCE:n tähdittämää MDL-liigaa.

Myös Advanced-liigan pudotuspelit alkavat ensi viikolla. Liigan voittaja nousee suoraan MDL-liigaan ja sijoilta 2-4 avautuu paikka MDL-liigan karsintoihin. Myös rahaa on jaossa — voittajajoukkue tienaa 3450 dollaria ja loput 11500 dollarin suuruisesta palkintopotista jaetaan sijojen 2-8 välillä.

Kalle Kareinen

Olen ollut cs:n suurkuluttaja 2000-luvun alkupuolelta asti. Aloitin selostajaurani cs:n parissa vuonna 2016 ja siirryin huhtikuussa 2018 selostamaan Twitchissä kanavalle WeCastFin. Satunnaisesti ääntäni kuulee myös Yle Areenassa ja Elisa Viihteellä. Aloitin urheilutoimittajaopinnot Laajasalon opistossa tammikuussa 2019 ja pyrin tuottamaan cs-sisältöä selostelujen lisäksi myös teksti- ja videomuodossa.