Ilta-Sanomat uutisoi tänään, että Telia on ostanut enemmistön Assemblyn osakkeista. Uutinen on varsin merkittävä suomalaisessa e-urheilu skenessä, sillä Assembly on Suomen suurin pelialan tapahtuma.

Telia on jo aikaisemmin panostunut e-urheiluun, sillä se on tehnyt yhteistyötä mm. Suomen tämän hetken menestyneimmän joukkueen ENCE:n kanssa.

Telia sai osake-enemmistön ostamalla tapahtuman perustajan Jussi Laakkosen osuuden Assemblystä. Varsinaisia henkilöstömuutoksia ei organisaation johdossa tapahdu ja loput yhtiöstä omistaakin edelleen muu johtoporras. Ilta-Sanomien haastattelema Telian esports business manager Niklas Segercrantz kertoo, että Assembly jatkaa myös tästä eteenpäinkin itsenäisenä yhtiönä. Kuitenkin tulevaisuudessa tullaan todennäköisesti näkemään yhtiöiden yhteisiä hankkeita.

Toivottavasti tämä on merkki siitä, että myös muut suomalaiset yhtiöt alkavat osoittamaan yhä kasvavaa kiinnostusta kotimaista e-urheilua kohtaan. Tämän vuoden Assembly järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 2.-5.8.2018.