ENCE eSports on voittanut venäläisen Team Spiritin GG.BET Majestic -turnauksessa ja suuntaa nyt heinäkuussa järjestettävään ESL One Cologneen. Kyseessä on yksi kesän suurimmista CS-tapahtumista. Tarjolla on yhteensä 300 000 dollaria 16 joukkueen kesken.

Huhtikuusta lähtien uudella kokoonpanolla pelannut ENCE kutsuttiin Venäjälle 25 000 dollarin Majestic-turnaukseen, kun North ja Gambit peruivat osallistumisensa saatuaan paikat Cologneen toista kautta. ENCE kohtasi Team Spiritin Aleksi ”allu” Jallin johdolla paras kolmesta -formaatilla pelatussa finaaliottelussa jo toista kertaa turnauksen aikana. Team Spirit vei ensimmäisen kohtaamisen, mutta ENCE täräytti finaaliottelussa tauluun lukemat 2-0. Ensimmäinen kartta, Mirage päättyi ENCE:n ylivoimaiseen 16-3 voittoon, ja 22-18 voitto Cachesta ratkaisi turnauspaikan suomalaisille. Team Spirit sai kakkossijasta lohdutukseksi 15 000 dollaria.

Mousesportsissa pelaavan Miikka ”suNny” Kempin lisäksi suomalaispelaajat, puhumattakaan suomalaisjoukkueista ovat harvinainen näky suurtapahtumissa, joissa nähdään maailman parhaita tiimejä. Heinäkuussa päästään kuitenkin seuraamaan, kuinka kokonaan kotimainen joukkue pärjää tämän hetken suurnimille, kuten Astralis, FaZe Clan ja NaVi. Myös ”suNnyn” Mousesports on kutsuttu tapahtumaan.

ENCE eSportsin kokoonpano näyttää seuraavalta:

  • Jani ”Aerial” Jussila
  • Aleksi ”Aleksib” Virolainen
  • Sami ”xseveN” Laasanen
  • Aleksi ”allu” Jalli
  • Jere ”sergej” Salo

Kuva: ence.gg