Kuluneen viikonlopun aikana Joensuussa järjestettiin Verkkopelit 2017 LAN -tapahtuma. Tapahtuman yhtenä kohokohdista nähtiin 1000€ CS:GO turnaus, joka ratkesi myöhään lauantai-iltana. Turnauksen voittajaksi selviytyi erittäin tuore, Crystalbears organisaation joukkue. Lisäksi jännitystä nähtiin myös Overwatch, Rocket League ja Hearthstone kentillä.

Counter-Strike turnauksen päätteeksi pääsimme haastattelemaan Crystalbearsin CS:GO joukkuetta ja sen kapteenia Teemu ”Teksi” Ursin:a. Päällimmäisenä joukkueella oli mielessä tapahtuman onnistunut järjestely, sekä tietenkin turnausvoitto!

Oliko turnauksen taso kuinka kova?

”Nooo… Byoc turnaukseksi taso oli kohtalaisen korkea. Finaalissa oli kyllä kova vastustaja ja saatiin ihan kunnon pelit aikaiseksi!”

Ilmeisesti olette aika uusi kokoonpano, mutta miten on tiimipelaaminen lähtenyt luistamaan?

”Suurimmassa osassa kartoista jutut on lähteny kulkemaan ihan hyvin, eikä tarvinnu liikoja selitellä asioita, että ne alkoivat toimimaan.”

Ensimmäisen turnausvoiton jälkeen on tietenkin hyvä kysyä, että mitä joukkueella on seuraavaksi tähtäimessä? Taustalla on kuitenkin aika vahva organisaatio ja teillä mahdollisuuksia vaikka mihin.

Tällä hetkellä tilanne on se, että jouduttiin aloittamaan Open liigoista, joten tavoitteena on päästä ESEA liigassa MAIN liigaan & ESL:ssä Major liigaan. Mitä laneihin tulee, niin suhteellisen hyvät mahdollisuudet olisi karsiutua Suomessa. Crystalbears on tietenkin tukenut joukkuettamme kovasti, ja esimerkiksi tähän tapahtumaan osallistuminen ei olisi onnistunut ilman organisaation tukea.”

Tapahtumassa nähtiin jännittäviä hetkiä myös muissa turnauksissa. Overwatchin voittajajoukkueeksi nousi Never gonna give you up ja Rocket Leaguen Carpal Tunnel Slugit. Hearthstonen kovimpana pelaajana nähtiin tällä kertaa karttunen#2401.

Verkkopelit 2017 -tapahtumassa jaetut palkintosummat:

CS:GO: 1. 1000€ 2. 250 € 3. 100 €

Overwatch: 1. 240 €

Hearthstone: 1. 100€ 2. 60 € 3. 40€

Rocket League: 1. 160€ 2. 80€