Sponsor Insight -tutkimusyhtiön tekemässä tutkimuksessa selvitettiin kilpapelaamista harrastavien mieltymyksiä.

Telian rahoittamassa tutkimuksessa selviää millainen on se ryhmä ihmisiä, jotka harrastavat kilpapelaamista. Kuten jo aikaisemmasta Sponsor Insightin tutkimuksesta kävi ilmi, nuoret miehet ovat erityisen kiinnostuneita kilpapelaamisesta.

Lue myös: Esports ohitti jääkiekon nuorten keskuudessa! Yli 50 prosenttia kokee kiinnostavaksi

E-urheilusta kiinnostuneita on Suomessa noin 400 000 – 450 000, eikä taustalla vaikuta olevan selkeää vaikutusta harrastuneisuudelle. Kyseessä on kuitenkin nimenomaan harrastus valtaosalle kiinnostuneista, vain 12 prosenttia vastaajista kertoi pelaavansa kilpailullisesti.

Tutkimukseen osallistuneista peräti 42 prosenttia kertoi seuraavansa ENCE:n CS:GO-joukkuetta, mikä tekee tiimistä ehdottomasti Suomen seuratuimman kokoonpanon. Kyseisen joukkueen riveissä pelaava Aleksi ”allu” Jalli koettiin puolestaan kaikkein kiinnostavimmaksi pelaajaksi.

Samassa tutkimuksessa kävi ilmi suomalaisten suosikkipeli, joka on ylivoimaisesti CS:GO. Samalla selvisi se, että räiskintäpelit ovat kaikkein suosituimpia nuorison keskuudessa ja pelaajien varttuessa heitä alkaa kiinnostamaan yhä enenevissä määrin urheilu- ja strategiapelit.

Puolestaan suosituimpana konsolipelinä pintansa pitää NHL, jota seuraa Call of Duty, FIFA ja Fortnite.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli