Fnaticissa, BIG:ssä ja Movistar Ridersissa uransa aikana pelannut Owen ”smooya” Butterfield paljasti striimissään usean ammattipelaajan kuukausipalkat.

Smooya ei tosin antanut väitteilleen lähteitä, mutta kertoi tietävänsä palkat, koska pelaajat puhuvat keskenään. Smooya paljasti skenen tasokkaimman kolmikon Nikola ”NiKo” Kovačin, Oleksandr ”s1mple” Kostylievin ja Mathieu ”ZywOo” Herbautin tienaavan yli 50 000$ kuukaudessa.

Smooya kertoi myös, että esimerkiksi PGL:n Tukholman Majoreilla uskomattoman nousunu tehnyt CPH Flames maksoi pelaajilleen vain noin 2000$ kuukaudessa, joka on tosin täysin odotettua, sillä olihan joukkue todella pieni ja tuntematon ennen heidän major-runia.

CPH Flamesin rosterin piti smooyan huhujen mukaan liittyä Complexityyn noin 10 000€ kuukausipalkoilla, mutta diili meni mönkään eikä varmaa syytä tiedetä. Esimerkiksi skenen tunnetuin journalisti Richard Lewis kertoi pelaajien pyytäneen aivan liian korkeaa palkkaa.

Smooya kertoi striimissään noin kymmenen parhaan pelaajan tienaavan noin 40 000$ ja 50 000$ väliltä. Heidän altaan löytyy seuraava kategoria, jonka pelaajat tienaavat AWP-tähden mukaan noin 15 000-20 000$

Counter Strike-pelaajien palkat ovat nousseet vuosien saatossa hurjasti. Peli ja esports ylipäätään on kehittynyt, ja uutta rahaa on tullut sisään hurjaa vauhtia. Kun ottaa huomioon, että vielä 8-vuotta sitten pelaajat tienasivat vain karkkirahoja, ja joutuivat käymään päivätöissä pelaamisen ohella, on kasvu todella ollut rajua.