Suomen elektronisen urheilun liito on saanut VAU ry:n myöntämän Ahos-kehittämistuen.

Kehittämistuen suuruus on 8 000 euroa ja se käytetään liikkumis- ja/tai toimintaesteisten henkilöiden mahdollisuuksien parantamiseen kilpapelaamisen saralla.

Liiton suunnitelmissa on koota vuoden 2019 aikana kehitystyöryhmä, jonka osaamista vammaisurheilun parissa kasvatetaan kuluvan vuoden aikana. Vuonna 2020 ryhmä jalkautuu ja tuo osaamisensa kentälle.

Kokonaisuutena hankkeen tavoitteena on parantaa kilpapelaamiseen liittyvien tapahtumien esteettömyyttä, tuoda e-urheilu esille vammaisurheilun ja -liikunnan tapahtumissa, mahdollistaa liikkumis- ja/tai toimintaesteisten henkilöiden mahdollisuus osallistua liiton toimitaan/leireihin/kilpailuihin, sekä tarkistaa nykyinen apuvälinetilanne.

”E-urheilu on siitä loistava laji, että se poistaa fyysisen tarpeen olla läsnä, mutta henkilö voi silti osallistua järjestettyyn toimintaan. E-urheilu pystyy siis tavoittamaan sellaisiakin henkilöitä, joita perinteinen urheilu ei tavoita ja nämä henkilöt voivat osallistua toimintaan, joka lisää esimerkiksi yhteisöllisyyttä.”

”Haluamme ehdottomasti liittona kasvattaa vammaisurheilun toimintaa e-urheilussa. Toivomme myös tulevaisuudessa voivamme auttaa verkkopelitapahtumajärjestäjiä esteettömyyden huomioimisessa”, toteaa liiton hanketyöntekijä Aapo Räntilä.

Kuva: SEUL / Jussi Jääskeläinen