Nyt on todellakin aihetta juhlaan! ENCE eSportsin riveissä pelaava Joona ”Serral” Sotala on voittanut Etelä-Koreassa käydyn GSL vs The World -turnauksen. Jo aikaisemmin on kuiskailtu, että Serral on tämän hetken paras Etelä-Korean ulkopuolinen StarCraft II pelaaja, mutta turnauksen perusteella näyttää siltä, että Joona Sotala onkin tämän hetken paras StarCraft pelaaja.

Serral voittaa jälleen! – Jo toinen WCS voitto putkeen

Turnauksen voitto on kaikin puolin uskomaton suoritus, sillä Etelä-Koreassa peliin suhtaudutaan palavalla intohimolla. Voidaankin täysin perustellusti sanoa, että StarCraft on Korealaisten kansallislaji. Kukaan muu maan ulkopuolinen pelaaja ei ole tätä ennen päihittänyt paikallisia huipputason pelaajia turnauksissa.

Serral voitti kaksi ensimmäistä vastustajaansa Kelazhurin ja INnoVationin puhtain lukemin. Kolmannessa pelissä suomalainen kohtasi Park ”Dark” Ryung Woon ja ottelu päättyi 3-1 Serralin hyväksi. Finaalissa vastaan asettui Kim ”Stats” Dae Yeob. Stats on tällä hetkellä Korean WCS-pistetilaston kolmas.

Tiukan ottelun jälkeen Serral kukisti vastustajansa 4-3 ja nappasi samalla itselleen muhkean 30 miljoonan Korean wonin, eli hiukan alle 27 tuhannen dollarin, potin. Kaiken lisäksi kyseinen turnausvoitto oli hänelle jo neljäs WCS voitto tämän vuoden puolella. Serral onkin jo aikaisemmin varmistanut pistesaldonsa riittämisen World Championship Series -finaaliin.

Eurheilu.org haluaa lämpimästi onnitella Joona Sotalaa hienosta voitosta! Nyt torille!

Joona Sotala

@Serral_SC2
Yess!! Managed to pull it off 4-3 🏆🏆🏆🏆 !!! Dream come true.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli