Google kohahdutti Game Developers Conference -tapahtumassa paljastamalla Stadia-pelisuoratoistopalvelunsa. Palvelu julkaistaan jo myöhemmin tämän vuoden aikana.

Jo ennen GDC-tapahtuman alkua kuiskuteltiin, että Google on suunnittelee loikkaamista pelien ja pelaamisen maailmaan. Patenttikuvat yhtiön uudesta peliohjaimesta alkoivat pyörimään netissä ja osa jopa pohti onko Google aikeissa hypätä konsolimarkkinoille.

Kyse ei kuitenkaan ollut uudesta konsolista, vaan uudesta pelien suoratoistopalvelusta nimeltä Stadia. Tuon palvelun kautta pelaajat voivat – PlayStation Now -palvelun tapaan – suoratoistaa pelikuvaa omalle televisiolle, PC:lle, tabletille tai puhelimelle.

Googlen esittelytilaisuudessa käytettiin esimerkkiä, jossa pelaaja katselee YouTuben kautta uuden Assassin’s Creed: Odysseyn traileria. Videon kulmassa näkyy ”Play Now” -painike, jota painamalla käyttäjä pääsee jopa viidessä sekunnissa hyppäämään pelin sisään.

Tilaisuudessa Google korosti, ettei kyse ole ”laatikosta”, tai uudesta konsolista. Selkeän alustan puuttuminen vapauttaa pelinkehittäjät ja mahdollistaa Stadian tarjoaman laitteiden välisen toiminnan.

Mutta mikä parasta, uusi palvelu mahdollistaa 4K-resoluution ja 60FPS-ruudunpäivitysnopeuden. Ja tulevaisuudessa pelejä voi suoratoistaa jopa 8K-resoluutiossa ja 120FPS-ruudunpäivityksellä. Huh huh.

Samassa mylläkässä paljastettiin myös aikaisemmin puhuttu peliohjain. Vaikka Stadia toimii useimpien bluetooth-ohjainten kanssa, on Googlen oma ohjain optimoitu palvelua varten. Ohjain yhdistyy peliin suoraan wifi-yhteyden kautta ja siitä löytyy oma Google Assistant -nappi, mikäli pelaaja tarvitsee neuvoja pelin aikana.

Tech Insider teki julkistuksesta tiiviin paketin, josta kaikki tärkeimmät pointit tulevat esille:

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli