24. helmikuuta 2022 moderni maailman pysähtyi, kun Venäjä aloitti Ukrainan pommittamisen ja avoimen sodan. S1mple on elänyt vahvasti mukana tilanteessa ”Itken, kun ajattelen ystäviäni ja perhettäni Kiovassa”.

Tavallisen kansalaisen on vaikea ymmärtää, että mitä Ukrainassa tällä hetkellä tapahtuu. Todellisuus tuntuu liian absurdilta ollakseen totta, mutta valitettavasti todellisuus iskee tällä hetkellä kasvoille todella lujaa. Ukrainalainen supertähti Oleksandr ”S1mple” Kostyliev on puhunut paljon rauhasta ja hänen twitter seinältään saa karun kuvan viimepäivien tapahtumista.

Juuri ennen nukkumaanmenoa torstaina 24. helmikuuta hieman puolenyön jälkeen S1mple tweettasi ”Pliis, pliis, lopettakaa, en kestä tätä enää, me kaikki tarvitaan rauhaa”. (Juttu jatkuu upotuksen jälkeen).

Sasha

@s1mpleO
Пожалуйста, прошу вас, хватит, я так уже не могу, нам всем нужен мир

Seuraava aamu valkeni Venäjän pommitusten tahdittamana, eikä maailma ollut enää sama paikka. Tilanne on tullut järkytyksenä meille kaikille ja se koskettaa meitä kaikkia omalla tavallaan. Yksi asia on kuitenkin ollut huikeaa huomata, sillä käytännössä koko esports maailma on hypännyt Ukrainan tueksi.

Suuret esports organisaatiot ovat lähteneet mukaan osoittamaan tukeaan Ukrainalle. Esimerkiksi G2 Esports oli yhtenä ensimmäisten joukossa osoittamassa solidaarisuutensa Ukrainalle. (Juttu jatkuu upotuksen jälkeen)

G2 Esports

@G2esports
Sending all of our love to those affected by today’s events ♥️

We stand for peace.

Kostyliev on puhunut striimiensä aikana paljon Ukrainassa vallitsevasta tilanteesta ja siitä, miten hän toivoo rauhaa. Nyt hän on tilanteessa, jossa hänen kotikaupunkiaan pommittaa vieraan vallan edustajat eikä kukaan tiedä mitä huominen tuo tullessaan. S1mple itse on Puolan Katowicessa nousemassa estradille huomenna klo 16.30 taistelemaan paikasta IEM Katowicen finaalissa.

”Itken, kun ajattelen ystäviäni ja perhettäni Kiovassa. Olen ”onnellinen” sillä en ole kotona, mutta te ette edes ymmärrän kuinka paljon haluaisin olla kotona. Huomenna haluan ajatella vain IEM Katowicea. Me emme tarvitse katumusta. Me tarvitsemme tukea, kiitos kaikille, jotka välittätävät”. (juttu jatkuu upotuksen jälkeen)

Sasha

@s1mpleO
I cry thinking about my family and friends in Kyiv
I’m "lucky" that I’m not at home, but you can’t even imagine how much I want to be there
Tomorrow I want to think about IEM Katowice and only
We don't need regrets, We need support, thank you everyone who cares #navination

Arvon e-urheilua seuraava väki. Muistakaa nämä sanat, kun S1mple astelee joukkueensa kanssa Katowicen areenalle lauantaina.

Lue myös: Katso video: OG meni lankaan hupijoukkuetta vastaan – jopa selostaja hämmentyi

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!