Pelaaminen kuuluu kaikille ikää, sukupuolta tai mitään muutakaan katsomatta. Katso SEULin kampanjavideo alhaalta.

Pelimaailma on valitettavasti edelleen erittäin myrkyllinen ja useat pelaajat ovat päästäneet sammakoita suustaan. Menneisyyttä ja jo sanottuja sanoja ei voi perua, mutta tulevaisuuteen voi vaikuttaa. Suomen elektronisen urheilun liitto on lähtenyt kitkemään toksista käyttäytymistä, vihapuhetta, syrjintää ja muita pelikulttuurin ongelmia. #NonToxicGaming -kampanja yrittää saada kaikki mukaan tekemään pelaamisesta jokaiselle turvallista.

Videolla nähdään Thomas ”TonTTu” Tontchev, Ilari ”Ilaripro” Hakala, Aino ”aippa” Lehtimäki, Vilja ”Vilsq” Aspgren, Joanna ”dajoanna” Stenman, Beata ”Paqpa” Rodas ja Joona ”Sab1r” Alatörmänen.

SEUL kertoo sivuillaan yksinkertaiset ohjeet, jotka auttavat syrjimätöntä pelimaailmaa rakentaessa:

  1. Toimi: Keskeytä vihapuhe tai häiritsevä kommentointi. Kerro, että esim. rasistinen, seksistinen tai loukkaava kommentointi ei ole ok. Häirintää ei voi perustella huumorilla tai trash-talkilla.
  2. Tue: Osoita pelin aikana tai pelin jälkeen tukesi pelaajalle, johon on kohdistettu häirintää. Raportoi häiritsevästi kommentoiva pelaaja.
  3. Pelaa: Nauti pelaamisesta ja anna kaikkien muidenkin nauttia! Pelaaminen kuuluu kaikille. Paremmassa pelikulttuurissa kaikki voivat osallistua omana itsenään ilman pelkoa syrjinnästä tai häirinnästä.

Lisätietoja ja lähteet: SEUL & Non-toxic – hanke

Lue myös: Dota 2 TI 10 pelataan Tukholmassa, mutta SVT ei tätä huomioi

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!