Jäädessään ilman joukkuetta Spring Shufflen siirtoikkunan umpeutuessa ja LGD:n draamaan osallisena Liu “Sylar” Jiajun on liittynyt Vici Gamingin tiimiin ja pakottanut näin joukkueen valmistautumaan seuraavan majorin avoimiin karsintoihin. Vici Gaming oli lukinnut joukkueensa ajallaan Manila Majoriin ja The International 6:een, antaen kahdelle nuorukaiselle mahdollisuuden todistaa osaamisensa finaalissa sekä kauden tärkeimmässä periodissa. Vuoden suurimman turnauksen lähestyessä VG:llä oli ainoastaan Xu “BurNing” Zhilei mukana vanhasta joukkueesta ja se rekisteröityi Majoreihin kahden uuden nousevan pelaajan kera. Nämä pelaajat ovat Xu “Hym” Zhi ja Jieng “jdh” Donghao. Tänään virallistettiin, että jdh on korvattu Liu “Skylar” Jiajunilla. Sylar ottaa carry-roolin BurNingiltä, joka siirtyy offlanelle samalla kun Bai “rOtK” Fan siirtyy position 4 supportiksi.

Vici Gamingin rosteri:
Liu “Sylar” Jiajun
ChenCty” Tianyu
Xu “BurNing” Zhilei
Bai “rOtK” Fan
Xu “Hym” Zhi

Majoreiden siirtosääntöjen mukaan joukkueet voivat muuttaa line-upeja maaliskuun 27. Päivään saakka, jonka jälkeen joukkueet on lukittu kunnes The International on ohi. Valven Spring Shufflen julkisten sääntöjen mukaan on selvää, että nyt VG on menettänyt mahdollisuutensa saada suora kutsu Manila Majoriin ja joukkueen täytyy taistella tiensä sinne avoimien karsintojen kautta. On kuitenkin vielä epäselvää, mitä tapahtuu, jos VG voittaa Majorin, tai sijoittuu kolmen parhaan joukkoon. Joka tapauksessa tänä vuonna on ollut jo kaksi Majoria ja olemme vain kahden kuukauden päässä finaalista. Valve ei ole vielä julkistanut tietoa siitä, miten Majorit todellisuudessa vaikuttavat kutsuihin The Internationaliin. Voimme vain olettaa, että jokaisen Majorin voittajat ovat jo varmistaneet paikkansa TI 6:ssa, mutta varmistusta täytyy vielä odottaa.
Tästä herääkin kysymys, johon Valven pitäisi vastata virallisesti. Onko kolmella Majorilla vaikutusta The Internationalin kutsuihin, vai ovatko ne pelkästään tuomassa taloudellista tasapainoa kilpailuskeneen? Pakottamalla joukkueet lukitsemaan rosterinsa jopa viisi kuukautta ennen kauden viimeistä Majoria, vaikuttaa siltä että tiimien suoritukset Majoreissa otetaan huomioon, kun TI 6:n kutsulistat julkistetaan. Jos tästä on kyse, niin mitä tapahtuu jos VG voittaa viimeisen Majorin? Pakotetaanko joukkue karsimaan joka tapauksessa avoimissa karsinnoissa The Internationaliin? Lukuisia kysymyksiä on noussut esiin VG:n päätöksestä muuttaa kokoonpanoaan Spring Shufflen deadlinen jälkeen ja kunnes Valve selkeyttää tilannetta, koko Dota 2:n yhteisö voi vain spekuloida.

Orange Taring teki 45 000 dollarin sopimuksen

Kuala Lumpurissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa 11.4. julkistettiin yksityiskohdat Orange Taringin yhteistyöstä. Aikaisemmin hieman epämääräisen tiedotteen Team Taringin (Malesian valtion Dota 2 -joukkue) ja Orange Sportsin (Yksi Malesian suurimmista eSportsin organisaatioista) yhteistyöstä, järjestivät molemmat yhteisen tiedotustilaisuuden, jossa paljastettiin yhteistyön jatkumisesta.

Kokonaisuudessaan 45 000 dollaria tullaan sijoittamaan Orange Taringin Dota 2 -projektiin ja siitä tulee suurin Dota 2 sponsorointi Malesian organisaatiossa. Luvatusta summasta 25 000 dollaria tulee Malesian hallitukselta, jota Team Taring edustaa ja 19 200 dollaria Orange eSportsilta. Taloudellisen tuen lisäksi joukkueelle järjestetään harjoitustilat Johor Bahuun, jotka Malesian hallitus tarjoaa. Tiimin kuudelle pelaajalle tarjotut sopimukset alkoivat 1.4. Ja ne ovat voimassa viisi kuukautta, loppuen juuri The International 6:n jälkeen. Sopimuksessa on myös maininta, että pelaajilla on optio jatkaa sopimusta neljä kuukautta, aina vuoden loppuun saakka.

Tiimin johto uusiksi, sekä myös joukkue

Orange.eSports tulee johtamaan joukkuetta ja pitkäaikainen Malesian Dota 2:n taustavaikuttaja Firduas “MasterRamen” Hashim on nimitettu tiimin neuvonantajaksi. Orange Taringin joukkue koostuu kuudesta pelaajasta ja rosterissa on Malesian Dotan veteraanipelaajia, sekä muutama uusi kasvo.

Orange Taringin joukkue:
Ng “YamateH” Wei Poong (Kapteeni)
Chua “Ice” Chee Cai
Sim “Ling” Woi Cheng
Law “Nj” Chee Hoong
Byron Young “Syeonix” Meng Keen
Roger Tan “Roddgee” Boon Thye

Lähde: gosugamers.net