Paljon puhuttu CS:GO-päivitys ei välttämättä paranna suorituskykyä – suosittu Youtube-tähti testasi

Kuva: Valve
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Valven virallinen Counter-Strike: Global Offensive -pelin Twitter-tili mainosti 6.3.2019 uusimman päivityksen tuoneen mukanaan uuden käynnistysparametrin ”-d3d9ex”. Asetuksen kerrottiin vähentävän prosessorin käyttöä jopa 40%. Se ei kuitenkaan näyttäisi vaikuttavan suoraan suorituskykyyn.

Uutisoimme uudesta päivityksestä ja sen tuomasta käynnistysparametrista torstaina 7.3.2019. Pelinkehittäjän twiitissä ja postauksessa on kuitenkin selvä ero, jonka Youtubettaja Philip ”3kliksphilip” Dyer huomasi tehdessään vertailua suorituskyvystä.

Twiitissä 40% vähennys liitetään prosessorin käyttöön, mutta twiitin linkin takaa löytyvässä uutisessa puhutaan prosessorin muistin käytöstä. Tapansa mukaisesti 3kliksphilip laittoi päivityksen testiin nähdäkseen onko parametrin käytöstä konkreettista hyötyä.

Dyer teki testinsä neljällä erilaisella kokoonpanolla ja lopputulemana parametri ei parantanut ruudunpäivitysnopeutta yhdessäkään. Testin vuoksi hän vähensi yhdessä kokoonpanossa prosessorin käyttämien ytimien määrän kahdeksasta kahteen ja tässä tapauksessa ruudunpäivitysnopeus jopa hidastui, mikäli parametri oli käytössä.

Videoon liittyvä reddit-postaus on kerännyt hyvin huomiota ja kirjoitushetkellä siinä on jo yli 150 kommenttia. Osa kommentoijista kertoo suorituskyvyn parantuneen toisin kuin 3kliksphilipillä, mutta osa on samaa mieltä hänen kanssaan.

”Alt-tabaaminen” nopeammaksi

Vaikka suorituskykyyn ei tulisikaan merkittävää muutosta parametrin myötä, tuskastuttavan pitkä odotus pelistä käyttöjärjestelmään ja käyttöjärjestelmästä takaisin peliin vähenee. Peliin paluu käyttöjärjestelmän puolelta on aiemmin saattanut viedä yli kymmenen sekuntia. Esimerkiksi pelin suurimmissa turnauksissa pelikameraa ohjaava David ”prius” Kuntz twiittasi parametrin poistavan odotusajan kokonaan.

Dyerin testeissä tämäkään muutos ei ollut merkittävä, mutta monet kommentoijat kertovat muutoksen pudottaneen peliin palaamiseen kuluvan ajan muutamaan sekuntiin. Päivityksen vaikutus voi olla siis hyvinkin yksilöllinen.

Reddit-palveluun on lähetetty jo aiemmin alt-tab -ongelmiin liittyviä korjaustoimenpiteitä. Viime toukokuussa tehty postaus keräsi paljon kiitosta. Windowsin ”Focus assist”-toimintoon liittyvä toimenpide vaikutti korjaavan ongelman monilta jo kauan ennen pelintekijän viimeisintä päivitystä. Päivityksestä ei voi kuitenkaan olla kenellekään haittaa, koska parametrin käytön tai käyttämättä jättämisen voi päättää itse.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS