Noin kuukausi sitten koko pelimaailma kohahti, kun Blizzard päätyi antamaan Hearthstone-pelaaja Chung ”blitzchung” Ng Waille vuoden porttikiellon kaikkiin pelin esports-turnauksiin. Samalla hän menetti Grandmasters-liigasta ansaitsemansa rahat.

Syynä tähän oli se, että blitzchung osoitti tukensa Honkongin mielenilmauksille liigan suorassa lähetyksessä. Myöhemmin tämä rangaistus lyhennettiin puoleen ja rahat palautettiin pelaajalle.

Blizzardin rintama on ollut aiheen tiimoilta kaikkea muuta kuin yhtenäinen, ja nyt Overwatchin pääsuunnittelija Jeff Kaplan on avannut tuntojaan The Washington Postille.

”Olin helpottunut, kun he päätyivät lyhentämään hänen pelikieltoaan”, Kaplan totesi puhelinhaastattelussa. ”Mielestäni rangaistusta tulisi lyhentää entisestään tai poistaa kokonaan.”

Haastattelussa Kaplan myönsi olevansa sananvapauden intohimoinen kannattaja, ja hänen mukaansa oli erittäin tärkeää, että blitzchung sai lopulta myös rahansa takaisin. Kaplanin mukaan hän ei ollut edes tietoinen annetusta pelikiellosta ennen kuin aiheesta jo kirjoitettiin mediassa. Tämän takia hän kokee päätöksen olleen yksinkertaisesti liian nopea.

LUE MYÖS: BlizzCon alkoi anteeksipyynnöllä: ”Me teimme liian nopeita päätöksiä”