Overwatch Leaguessa työskennellyt valmentaja Molly ”Avalla” Kim kertoi miesvaltaisella alalla kohtaamista haasteistaan.

Avalla kertoi TheEsportsDM:n haastattelussa kokemuksistaan hänen yrittäessään saada valmentajan paikkaa OWL-joukkueista. Hän kertoi käyneensä viime kaudella neuvotteluita viiden eri joukkueen kanssa, ennenkuin lopulta päätyi tulokasjoukkueen Washington Justicen riveihin. Avallasta tuli samalla OWL:n ensimmäinen naisvalmentaja. Yhteistyö Justicen kanssa kuitenkin päättyi, ja hän on toistaiseksi vielä etsimässä uutta joukkuetta.

Washington Justice

@washjustice
Today we announce the departure of our coaching staff: @WizardHyeong, @avalla_ow, @mkL_OW, and @Shruggerung.

We are truly thankful for their enthusiasm during our inaugural season. We wish them all the best for the future.

Sukupuolella on valitettavasti kuitenkin ollut merkitystä paikan haussa, Avallan mukaan. Hän kertoi joutuneensa vastaamaan useissa haastatteluissa sopimattomiin tai jopa Yhdysvaltojen lainsäädännön mukaan laittomiin kysymyksiin.

Esimerkkinä hän kertoo joukkuiden kysyneen häneltä muun muassa korkeammista matkustuskuluista, koska hän on nainen. Ehdottomasti ikävin tapaus oli kuitenkin, se kuinka Avalla oli jo neuvotellut sopimuksen yksityiskohdista erään joukkueen kanssa, kunnes homma yhtäkkiä katkesikin. Syyksi kerrottiin, että ”pelaajat eivät halua naista valmentajaksi”.

Avalla kuitenkin painottaa, etteivät kaikki joukkueet sortuneet seksistisiin tai laittomiin haastatttelukysymyksiin, eikä hän halua ruveta syyttämään ketään nimeämällä joukkueita tai organisaatioiden edustajia.

 

Lähde: Dexerto.com.

Kuva: Blizzard Entertainment.