Overwatch Leaguen historiallisen ensimmäisen kauden mestari on London Spitfire, joka murskasi Joona ”fragi” Laineen Philadelphia Fusionin finaalisarjassa luvuin 2-0. Los Angelesista finaaliottelua varten New Yorkiin matkattuaan Fusionia odotti karvas tappio, sillä eteläkorealaiset osoittivat olevansa mestariainesta huolimatta suhteellisen heikosta loppusijoituksestaan runkosarjassa.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä alkaneelle finaalisarjalle oli varattu kolme ottelua, mutta sunnuntaille suunniteltua kolmatta kohtaamista ei tarvittukaan. Spitfirellä oli alusta asti tiukka ote vastustajistaan eikä korealaismiehistö antanut Fusionille tilaa onnistua. Tuoreet mestarit viestivät voitonjanostaan jo sarjan aloitusottelussa pelaamalla itselleen 3-1 voiton. Spitfiren avainrooleissa olivat erityisesti Hong ”Gesture” Jae-hee sekä Park ”Profit” Jun-young.

London Spitfire
London Spitfire

Huolimatta korealaisten vakuuttavasta suorituksesta, Philadelphia Fusion pysyi kotiyleisön ja faniensa suosiossa, jotka kannustivat joukkuettaan loppuun saakka. Ottelun ympärillä käytiin paljon keskustelua siitä, kuinka Fusionilla oli pakissaan vielä kaikki työkalut tilanteen kääntämiseen. Pettymys oli siis monille suuri, kun Spitfire jyräsi Fusionin finaalisarjan toisessa ottelussa 3-0 ja voitti kaikkien aikojen ensimmäisen mestaruustittelin sekä miljoona dollaria. Käytännössä Spitfire hallitsi ottelua Junkertownista lähtien, ja tappojen erotus joukkueiden välillä olikin huima. Sarja oli ohi kenties liiankin nopeasti tapahtuman koon huomioiden, mutta finaaliottelu itsessäänkin oli hieno saavutus molemmille häntäsijoilta pudotuspeleihin lähteneille joukkueille.

Overwatch Esports

@OW_Esports
What a season it has been. #OWL2018 #TheFirstFinals

Congratulations @Spitfire ! #HistoryCaptured

Spitifiren ”Profit” valittiin ansaitusti finaaliottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi. Fusionin puolelta selkeä kandidaatti oli tietysti Lee ”Carpe” Jae-hyeok, mutta ”Profitin” ja hänen koko joukkueensa tämän kertaisen näytöksen jälkeen titteli meni palkintopokaalin kanssa oikeaan osoitteeseen.

Overwatch League 2018 – Tulokset
1. London Spitfire $1,000,000
2. Philadelphia Fusion $400,000
3.-4. Los Angeles Valiant $100,000
New York Excelsior
5.-6. Boston Uprising $50,000
Los Angeles Gladiators

 

Kuvalähde: Overwatch League Twitter