Fall Guys: Ultimate Knockout on 60 pelaajan battle royale -tyyppinen peli, jossa viimeinen pystyssä oleva kruunataan mestariksi.

Elokuun 4. päivän julkaisunsa jälkeen, on Fall Guys: Ultimate Knockout noussut massiiviseksi hitiksi, myyden alle kuukaudessa yli 7 miljoonaa kappaletta, sekä nousten striimauspalvelu Twitchin katsotuimmaksi peliksi.

Vaikka Fall Guys onkin battle royale, eivät pelaajat tällä kertaa keräile aseita ja ammuksia ympäri karttaa toisiaan tappaakseen, vaan yrittävät juosta Wipeout-televisiokisan tavoin erilaisten esteratojen lävitse maaliin. Tässä piileekin pelin suosion salaisuus – se vetoaa kaikkiin peleistä tykkääviin ihmisiin, sukupuolesta tai iästä riippumatta.

Peli on helposti lähestyttävä, joka on varmasti toinen osasyy sen isolle suosiolle. Hahmon ohjaaminen on helppo oppia – voit juosta, hypätä, syöksyä, sekä tarttua niin maastoon kuin muihin pelaajiin kiinni.

Fall Guys sisältää tällä hetkellä neljä eri pelimuotoa – Race, Survival, Team ja Final Stage – sekä 24 eri karttaa, jotka valikoituvat jokaiseen kisaan satunnaisesti. Voittaja saa aina palkinnoksi kruunun, sekä pelin valuuttaa eli ”kudoja”, joilla voi ostaa digitaalisesta kaupasta hahmolleen uusia eleitä, värejä ja asusteita.

Tämän lisäksi, pelinkehittäjä Mediatonic aikoo julkaista lähitulevaisuudessa myös uusia karttoja, sekä muuta sisältöä. Fall Guys on pelattavissa PC:llä, sekä PlayStation 4 -konsolilla. Peli maksaa 20 euroa, mutta tarjotaan se ilmaiseksi PlayStation Plus -jäsenille tämän elokuun ajan.

Jos pelin kokeileminen kiinnosta, voit ostaa sen täältä.

Pelin ympärille alkaa muodostua oma e-urheiluskenensä

Vaikka lähtökohtaisesti Fall Guysin kuvittelisi olevan vain hauskanpitoa, on hittipelin ympärille alkanut muodostua jo oma e-urheiluskenensä.

Yhdysvaltalainen organisaatio Panda Global ilmoitti tiistaina signeeranneensa maailman ensimmäisen neljän pelaajan Fall Guys -joukkueen.

Panda

@PandaGlobal
It's happening. Introducing the world's first ever professional @FallGuysGame esports team.

👑@CONEY
👑@FullStream
👑@Jaaahsh
👑@Marss_NE

Please welcome our Fall Pandas to the team! #KeepItPG

Tämän lisäksi, peli on saanut myös ensimmäiset turnauksensa, joidenka palkintopotti pitää viikoittain sisällään jopa huikeat 50 000 dollaria.

Twitch Rivals: Fall Guys Fridays -nimellä kulkeva viikottainen tapahtuma järjestetään jokainen perjantai. Turnaukseen osallistuu yhteensä 80 Twitch-striimaajaa, jotka ottelevat neljän hengen joukkueissa saadakseen osuutensa palkintopotista.

Ensimmäinen turnaus käynnistyy perjantaina 28.8. kello 23 Suomen aikaa. Voit seurata pelejä suorana tästä.

Twitch Rivals: Fall Guys Fridays -palkintopotin jakauma (Viikko 1):

  • 1. $7,000
  • 2. $4,000
  • 3.-5. $3,000
  • 6.-10. $2,500
  • 11.-15. $2,000
  • 16.-20. $1,500

Turnauksen täydet englanninkieliset tiedot löydät täältä.

Twitch Esports

@TwitchEsports
Tomorrow’s the day. For what?

The very first edition of Twitch Rivals @FallGuysGame Fridays.

$50,000 is on the line starting at 1pm PT at twitch.tv/twitchrivals

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.