Moni suomalainen e-urheilun ystävä valvoi viimeyönä, sillä Team Liquid kohtasi PSG.LGD:n ja OG otti mittaa Evil Geniuses -joukkueesta.

Liquidin ensimmäinen peli LGD:tä vastaan alkoi tasaisissa merkeissä, mutta Liquid ei onnistunut pääsemään ryhmätaisteluissa kiinalaisjoukkueen niskan päälle. Peräkkäiset tappiot johtivat yhä selkeämpään kiinalaisjoukkueen johto-asemaan. Ottelu päättyi LGD:n voittoon joukkueen johtaessa peräti 21 tuhannella kullalla.

Toisessa ottelussa LDG:n Lu ”Somnus丶M” Yaon dominoi peliä Bloodseekerillä, eikä Liquid saanut luotua tarpeeksi tilaa Amer ”Miracle” Al-Barkawin pelaamalle Alchemistille. Jälleen Team Liquid joutui myöntämään tappionsa ja ottelu päättyi heidän osaltaan 0-2. Tämä takoittaa, että joukkue siirtyy pelaamaan häviäjien lohkoon.

Team Liquid

@TeamLiquid
As coach Heen says, we know this year that "even if we lose a series we have a chance in the lower bracket."

GGWP to LGD but we are not done with #TI8 yet.

OG kohtasi puolestaan EG:n. Kohtaamisesta teki varsin mielenkiintoiseksi se, että EG:n riveissä taisteli kaksi OG:n vanhaa pelaajaa, joista toinen Tal ”Fly” Aizik on yksi OG:n omistajista ja hänen tyttöystävänsä toimii kyseisen joukkueen managerina. Ilta-Sanomien haastattelussa OG:n toinen suomalaisita pelaajista Jesse ”JerAx” Vainikka kertoi lähtöön liittyneistä katkerista tunnelmista ja siitä ettei hän ole puhunut vanhojen toveriensa kanssa lähdön jälkeen. Lisää kitkaa joukkueiden välille luo se seikka, että OG:n sponsorina toimii Red Bull, kun taas EG:tä rahoittaa Monster. Molemmat ovat kilpailevia energiajuomien valmistajia.

Äärimmäisen tiukan ja monivaihesen taistelun päätteeksi OG:n onnistui vääntämään 2-1 voitto Evil Geniuksesta. Tämä tarkoittaa, että OG kohtaa seuraavana PSG.LDG:n.

DOTA 2

@DOTA2
Evil Geniuses looked in control of game three, but OG had other plans. #TI8

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli