Vaikuttaa siltä, että Wizards of the Coast ei aio antaa sanktioita Lee Shi Tianille, vaikka tämä osoitti mieltään Magic: The Gathering Championship V -turnauksessa Honkongin mielenilmausten puolesta.

Tian herätti turnauksen aikana runsaasti huomiota, sillä ammattipelaaja saapui lavalle huivi kasvoillaan, ja hän peitti kädellään toisen silmänsä. Peitetyt kasvot symboloivat käynnissä olevia mielenilmauksia. Yksi silmä puolestaan kuvastaa julkisuuteen noussutta mielenosoittajaa, jonka silmään poliisien ampuma hernepussi oli osunut. Katso video jutun lopusta tai täältä.

Tian onnistui raivaamaan tiensä turnaukseen kahdeksan parhaan pelaajan joukkoon, ja voiton jälkeisessä haastattelussa hän sanoi: ”Elämä on ollut kovaa kotikaupungissani Honkongissa.” Haastattelun lopussa hän vielä totesi vielä tunteikkaasti: ”Tuntuu niin hyvältä pelata [MTG:tä] vapaana miehenä!”

Lisäksi Twitterissä käydyssä keskustelussa on käynyt ilmi, että WOTC:n linjauksen mukaan lähetysten moderaattorit eivät saa puuttua mainintoihin, jotka liittyvät Hongkongin tilanteeseen.

Turnauksen voitti lopulta Javier Dominiguez, kun taas Tian sijoittui lopulta tapahtuman seitsemännelle sijalle.

Ian D

@dixonij
Some inside baseball re chat: mods actually had instructions to *allow and not touch* any and all of those kinds of mentions of HK.