Kilpailullisen pelaamisen alustana toimivan FACEITin työntekijä Milos Nedeljkovic twiittasi tilillään listan heidän alustalla pyörivästä FACEIT Pro Leaguesta (FPL), jossa alle 22-vuotiaat pelaajat ovat rankattu paremmuus järjestykseen heidän liigassa saavuttamansa kierrosten voittoprosentin mukaan. Data on kerätty viimeisen neljän kuukauden ajalta ja pelejä pelaajalla oli oltava pelattuna vähintään 30. Suomalainen, vasta 15-vuotias superlupaus Jere ”sergej” Salo komeilee listaykkösenä huikealla 71 prosentin tuloksella. Salo on nuoresta iästään huolimatta pelannut Counter Strike: Global Offensivea kilpailullisesti vuoden 2015 lopusta lähtien, jolloin hän edusti 5CORE.RED joukkuetta. 2016 vuoden syyskuussa matka kuitenkin kävi SkitLite nimiseen joukkueeseen, jota hän edusti sen eri muodoissaan hieman yli puolivuotta kunnes hänen lahjat huomattiin ja ovet aukesivat Suomen ykkösjoukkueeseen HAVU Gamingiin, jossa Salo oli tuuraajana muutamassa ottelussa ennen kuin hän virallisesti liittyi joukkueeseen. Salo korvasi kesäkuussa tiimistä Counter Strike konkari Taneli ”disturbed” Veikkolan, jonka mittava kilpapeliura ulottuu Counter Strike: Source peliin asti. Salo on edustanut HAVU Gamingia menestyksekkäästi Suomessa voittaen jokaisen kotimaisen LAN-turnauksen. Hän on myös päässyt pelaamaan ulkomaille turnauksiin, jossa menestys on kuitenkin antanut odottaa itseään. Twiitti ei ole ainoa kerta kun suomalaislupauksen taidot on huomattu maailmalla. Alla olevassa videossa Salo näyttää miten 1vs5-tilanne hoidetaan tyylillä FPL:ssä.

https://www.youtube.com/watch?v=44WjFz4VKNw

Lisää suomalaisväriä listaan tuo Joel ”jOELZ” Aalto 61 prosentin tuloksellaan, jolla hän sijoittuu listalla kolmannelle sijalle. Aalto on pitkään ollut yksi FPL:n parhaista pelaajista voittaen kyseisen liigan viisi kertaa ansaiten näistä voitoista yhteensä 22 500 dollaria. Aalto olisi varmasti timanttinen lisä mihin tahansa suomalaiseen ja jopa ulkomaalaiseen joukkueeseen, mutta hän ei osallistu LAN-turnauksiin, joka on iso ongelma sillä merkittävimmät turnaukset pelataan juurikin LANissa. Aalto käväisi pikaisesti ENCEssä 2014, joka oli tällöin Suomen paras joukkue. Visiitti jäi kuitenkin lyhyeksi sillä hänen ja muiden pelaajien kemiat eivät kohdanneet. ENCEn silloinen kapteeni, Counter Strike pelisarjaa kilpailullisesti vuodesta 2001 pelannut, Joona ”natu” Leppänen kommentoi Aallon potkuja tiimistä kertomalla, että Aallon kanssa oli hankala työskennellä. Hän kuitenkin korosti, että potkut eivät johtuneet LAN-turnauksien välttelystä tai häntä kohteen suuntautuneista huijaus epäilyistä. Aallon huhutaan lähteneen joukkueen yhteisistä harjoituksista kesken kaiken, jotta voisi paistaa jauhelihaa.

jOELZin henkilökohtaiset ansiot ovat lähinnä tulleet FPL:stä ja ESEA Rank S:stä.

Suomalaiset ovat päässeet kovaan joukoon sillä listalla komeilee monia kovia nimiä. Listan toiselta paikalta löytyy turkkilaiseen Space Soldiers joukkueeseen kuuluva, hltv.orgin yksilörankingia johtava, Can ”XANTARES” Dörtkardeş.
Viidettä paikkaa pitää hallussaan nuori ranskalainen lupaus Mathieu ”ZywOo” Herbaut. 17-vuotias Herbaut on Counter Striken mahtimaihin kuuluvan Ranskan lupaavin pelaaja pelaamalla uskomattoman korkealla tasolla niin FPL:ssä kuin virallisissa otteluissakin. Ammattilaissopimusta ei kuitenkaan nuoren ranskalaisen postilaatikkoon ole tipahtunut, mutta syy ei suinkaan ole herran taidoissa vaan siinä, että hän on itse kertonut haluavansa käydä koulun loppuun ennen kuin harkitsee ammattilaisuraa pelin parissa.
Listan kaksi viimeistä paikkaa miehittää tanskalaisen, maailman rankingin kolmosjoukkueen, tähtipelaaja Nicolai ”device” Reedtz ja virolainen Robin ”ropz” Kool. Tanskalainen on pelannut ammattilaisena jo pitkään hyvällä menestyksellä. Mieheltä löytyy lukuisia turnausvoittoja ja mitalisijoituksia. Mieheltä löytyy myös arvostettu Major-turnauksen voitto taskustaan. Häntä myös pidetään yhtenä Counter Strike: Global Offensiven parhaina pelaajina. Virolainen Kool pelaa ammattilaisena mousesportsin kokoonpanossa yhdessä suomalaisen Miikka ”suNny” Kempin kanssa. Viimeisimmästä turnauksesta mousesports saalista hopeasijan hävittyään maailman kakkoseksi rankatulle FaZe Clanille tiukassa kolmen kartan ottelussa. Kool on kirjaesimerkki FPL:n kautta ammattilaiseksi nousemisesta. Nuorukainen teki tuhoisaa jälkeä FPL:ssä pelistä toiseen ja osa pelaajista epäili jopa, että hän huijaa. Tähän Kool vastasi menemällä FACEIT:n toimistolle Lontooseen FACEIT:n kutsumana. Toimistolla virolainen pelasi FPL pelejä todistaakseen, että hänellä on puhtaat jauhot pussissa. On sanomattakin selvä, että online peleistä tuttu pelin dominoiminen jatkui myös toimistolla. Kool ei aluksi liittynyt ammattilaisjoukkueeseen, koska hänn ei pystynyt koulun takia pelaamaan täysipäiväisesti. Loppujen lopuksi sopimus sateen keskeltä suurlupaus löysi yhteisen sävelen mousesportsin kanssa, joka oli vakuuttunut nuoren pelaajan FPL näytöistä.

Listalla aiemmin pyörineet nimet ovat usein nousseet ammattilaisjoukkueiden kokonpanoihin, joten ei ole ollenkaan mahdotonta, että esimerkiksi Salo nousisi tulevina vuosina Euroopan kirkkaimpaan kärkeen.