The World Esports Association (WESA) on ilmoittanut aloittavansa tutkinnan Ninjas in Pyjamas -organisaation toiminnasta. Tutkinnan keskiössä ovat Robin ”Fifflaren” Johanssonin esittämät syytökset, joiden mukaan seura on velkaa entisille ja nykyisille pelaajilleen.

WESA:n antaman tiedotteen mukaan tutkinnan kohteena on erityisesti NiP:n johtoporras sekä seuran toimitusjohtaja Hicham Chahine. On huomionarvoista mainita, että NiP on ollut mukana WESA:n perustamisessa, ja tästä syystä varsinaisen tutkimuksen suorittaa täysin itsenäinen taho.

Tutkimuksesta vastaa urheiluun erikoistunut lakiasiantuntija ja ESIC:n edustaja Ian Smith. NiP on suostunut Smithin suorittamaan tutkintaan, ja selvityksen tulokset paljastetaan tämän vuoden loppupuoliskolla.

Ninjas In Pyjamas

@NIP
We welcome Ian Smith’s (Esports Integrity Coalition) investigation and will work with ESIC to ensure it is as thorough as possible, please read: goninj.as/2Zs5omx
@WESAofficial mandates @ESIC_Official commissioner Ian Smith to conduct independent 3rd-party review of @NiPGaming allegations: wesa.gg/2019/08/21/nip…

Kuva: Ninjas in Pyjamas