ESL Katowice Major -turnaus jatkuu 28.2. New Champions Stagella, jossa kahdeksan parasta joukkuetta ottavat toisistaan mittaa. Historiallisella tavalla myös Suomi on tällä kertaa edustettuna turnauksessa ENCE:n lunastettua itselleen voiton Avangaria vastaan.

Suuret panokset

New Champions -vaiheessa pelaavat joukkueet ja tiedot kärsityistä tappioista aikaisemman New Legends Stagen aikana:


  • Asralis, Team Liquid – 3-0
  • Natus Vincere, MIBR, Renegades – 3-1
  • FaZe Clan, ENCE eSports, NiP – 3-2

Panokset ovat kovat, sillä parhaalle joukkueelle on tarjolla 500,000 dollaria ja toiseksi tullut kokoonpano saa 150,000. Vaikka ENCE putoaisi jo ensimmäisen ottelun jälkeen, joukkue saa pelkästään New Champions -vaiheeseen pääsystä itselleen 35,000 dollaria ja pääsyn seuraavan Major-turnauksen New Legends Stagelle.

New Champions Stagen aikana kaikki ottelut pelataan paras kolmesta -periaatteella (tämä pätee myös loppuotteluun) ja yksi tappio riittää joukkueen eliminaatioon.

Puolivälierät

Puolivälierän kokoonpano näyttää tältä:


  • NaVi vs. FaZe
  • Team Liquid vs. ENCE
  • MIBR vs. Renegades
  • Astralis vs. NiP

ENCE kohtaa heti kättelyssä Team Liquidin, joka on yksi turnauksen selkeistä ennakkosuosikeista Astraliksen ohella. Liquid suoritti edellisen vaiheen puhtain lukemin 3-0, joten joukkue on epäilemättä kova pala purtavaksi ENCE:lle. Kohtaamisen voittaja saa seuraavaksi vastaansa joko NaVi:n tai FaZe:n.

New Champions Stage alkaa 28.2. ja ENCE:n koitos Liquidia vastaan on nähtävissä noin kello 20:30. Ottelua pääset seuraamaan Yle Areenan tai tapahtuman Twitch-kanavan kautta.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli