Ukrainalainen eurheiluorganisaatio Natus Vincere julkisti myöhään lauantai-iltana tekevänsä kokoonpanomuutoksia.

Ulos joukkueesta lensi Kirill ”Boombl4” Mikhaylov, joka on toiminut Natus Vinceren pelin sisäisenä johtajana jo kolme vuotta. NAVI ei vielä julkistanut, kuka 23-vuotiaan IGL:n tulee korvaamaan.

NAVI kertoi penkittämisen syynä olleen korkeat riskit organisaation maineeseen liittyen, joka vahvasti viittaa tässä kontekstissa Venäjän ja Ukrainan väliseen konfliktiin. Monet internetissä uskovat Boombl4:n vaimon tukevan Venäjää sodassa.

Lue myös: IEM Dallas lohkot julki – Natus Vincere ja Entropiq sivuun turnauksesta

NAVI:n toimitusjohtaja Yevhen Zolotarov on useaan otteeseen ilmaissut, että organisaatio ei tule jatkossa tekemään yhteistyötä pelaajien kanssa, jotka asuvat tai maksavat veroja Venäjälle. NAVI painotti tiedotteessaan, ettei Boombl4n penkitys liity pelissä nähtyihin suorituksiin.

Vapailla markkinoilla on runsaasti potentiaalisia vaihtoehtoja, joista yksi erittäin vahva kandidaatti on Mareks ”YEKINDAR” Gaļinskis. Hän ei ole pelin sisäinen johtaja, mutta NAVI:n historiasta tiedetään, että esimerkiksi maailman parhaaksi pelaajaksi useana vuonna palkittu Oleksandr ”s1mple” Kostyliev pystyy hoitamaan kyseistä tonttia, ja tykkää pelissäkin tehdä päätöksiä.

On kuitenkin täysin eri asia olla koko joukkueen pääsääntöinen IGL, kun heittää serverillä mid-round -calleja. NAVI kertoi tiedotteessaan ilmoittavansa BLAST Premier Spring Finals -turnauksen kokoonpanonsa myöhemmin.

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!