NaVi lunasti kolmen vuoden tauon jälkeen paikan The International -turnauksessa

Kolmen vuoden tauon jälkeen Natus Vincere on ansainnut paikan Dota 2 The International -turnauksessa. 

Joukkue on kamppaillut saavuttaakseen menestystä sen jälkeen, kun joukkueen ja Danil ”Dendi” Ishtutin tiet erkanivat viime vuonna.

Kovasta työstä huolimatta kulunut DCP-kausi on ollut joukkueen kannalta surkea. Nykyinen kokoonpano ei ole saanut lunastettua paikkaa yhteenkään Major- tai Minor-turnaukseen.

Joukkue onnistui kuitenkin saamaan suoran kutsun The International -turnauksen CIS-alueen karsintoihin.

NaVi pystyi nousemaan karsintojen loppuotteluun, vaikka joukkue hävisikin pudotuspelien ensimmäisen ottelun Vega Squadronia vastaan. Finaalissa NaVi sai vastaansa Winstrike Teamin, joka kaatui lopulta puhtain 3-0 lukemin.

Myös Euroopan alueelliset karsinnat ovat alkaneet tänään. Suomalaisen Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalaisen tähdittämä Chaos E.C. hävisi avausottelun The Final Tribe -joukkuetta vastaan. Tiimillä on ensimmäisen päivän loputtua takanaan kaksi tappiota ja saman verran voittoja.

Tilanne ei ole kuitenkaan vielä suomalaisittain huolestuttava, sillä ryhmävaiheessa kaikki kahdeksan joukkuetta pelaavat toisiaan vastaan kerran, jonka jälkeen neljä menestyneintä joukkuetta jatkaa karsintojen pudotuspeleihin.

Puolestaan Petu ”Paksu” Vaataisen tähdittämä Aachen City Esports voitti oman avausottelunsa Anti-MagE-:a vastaan, ja ensimmäisen päivän loputtua suomalaisedusteinen joukkue on onnistunut voittamanaan kaikkiaan kolme ottelua neljästä.

Kuva: Natus Vincere