Tanskalainen Niels Christian ”NaToSaphiX” Sillassen avaisi sanaisen arkkunsa Twitterissä ja tulilinjalle joutui G2 Esportsia edustava Aleksi ”Aleksib” Virolainen.

Viimeisen kuuden vuoden aikana 14 eri organisaatiota edustanut tanskalainen päätti sohaista talikolla muurahaispesää ja avasi sanaisen arkkunsa G2 edustavan Aleksi ”Aleksib” Virolaisen hypejunasta. Hänen tweettinsä aiheesta tulivat ns. hieman puun takaa, ja vähemmän yllättäen herätti suhteellisen paljon keskustelua.

Tweeteissään Sillassen käytännössä niputti ENCE:n menestyksen AUG:in ylivoimalle, ja samalla totesi OG:n näyttävän paremmalta Nexan kanssa, kuin pitkään aikaan. Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

NaToSaphiX

@NaToSaphiX

NaToSaphiX

@NaToSaphiX
I see a lot of people talk about AleksiB as some god-tier IGL

Since I have never played with him I have no way of knowing but consider

- ENCE were the team that got biggest AUG boost at the major
- OG looking better with @nexaOG than they have in a long time
For me G2 will be the big test for AleksiB

I am not saying he is either good or bad

But if he can not make it work with NiKo, Hunter and (arguably) the biggest talent in m0nesy then we will have to question his impact as a leader

Though I think his impact as player is very big

Lähtökohtaisesti isoja muutoksia rostereihinsa tehneet joukkueet ovat pelanneet yhdessä vasta kuukauden. G2 Esportsin rekordiin tälle vuodelle mahtuu vasta 11 pelattua karttaa, joista joukkue on voittanut seitsemän. Viimeisin tappio oli eilen Fnaticia vastaan IEM Katowicen lohkovaiheessa, ja joukkueen pelaamisessa oli ongelmia, mutta kyseessä oli ehkä enemmänkin se, etteivät he ampuneet takaisin.

Sillessen itse on sitä mieltä, että hän ei yritä aloittaa minkäänlaista draamaa, mutta käytännössä tekee sen silti varsin tietoisesti. Toinen asia on kuitenkin se, että kuinka paljon hänen puheilleen annetaan painoa. En usko, että kovinkaan paljoa vaikka keskustelu aiheen ympärillä on käynyt suhteellisen kiimaisena viimesein puolikkaan vuorokauden aikana. Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

NaToSaphiX

@NaToSaphiX
Not trying to start drama

I have just yet to be convinced by his team results, which is arguably the most important metric for a leader (since it’s hard to gauge)

People talk about him as being a top3 IGL or something but I have to see it to believe it

Hope he proves me wrong

Liian lyhyt otanta tehdä mitään johtopäätöksiä

Jos katsotaan lyhyellä otannalla HLTV top10 joukkueiden IGL pelaajien performansseja, on Aleksib suorittanut keskivertoisella tasolla. Taakse jäävät mm. maailman ykkösjoukkueen Natus Vinceren boombl4, Astraliksen Gla1ve sekä yhtenä kaikkien aikojen IGL pelaajista pidetty karrigan.

On totta, että G2 Esportsilta sekä Virolaiselta odotetaan todella paljon tänä vuonna. 11 pelatun kartan jälkeen on kuitenkin varsin hutiloitua tehdä johtopäätöksiä mihinkään suuntaan. Virolaisen ja ENCE:n menestyksen niputtaminen AUG:in sen aikaiseen ylivoimaan tuntuu varsin älyttömältä, sillä kaikilla joukkueilla on tismalleen samat aseet käytössään jokaisessa ottelussa.

Jokainen varmasti tietää, että joukkueen jossa pelaa NiKo, JACKZ, sekä HuNter- on pärjättävä. Nuori 16-vuotias Ilya ”m0NESY” Osipov on tulevaisuuden supertähti, mutta hän pelaa vasta ensimmäisiä ”miesten” otteluita maailman parhaimpia pelaajia vastaan. On kohtuutonta odottaa, että nuorimies olisi heti alusta asti jokaisessa kartassa dominoiva. Lisämausteen yhtälöön tarjoaa kommunikaatio, jonka kanssa ainakin näyttäisi olevan vielä tekemistä.

Virolainen on tulos tai ulos -tilanteessa, se on täysin selvää. Jos G2 Esports ei ala pärjäämään ja voittamaan turnauksia, on Aleksib:n pää vadilla ja ura tulee ottamaan kovan kolauksen. Mutta 11 pelatun kartan jälkeen tanskalaisen avaus on varsin erikoinen, eikä hänellä itsellään natsat meinaa tällä hetkellä arvosteluun edes riittää.