Yli 600 joukkuetta otti osaa Blizzardin Overwatch Contenders liigaan, jonka tarkoituksena on kehittää tulevaa Blizzardin virallista Overwatch liigaa.

Liigaan osallistui valtava määrä niin ammatti- ja amatööritiimejä, kuin casual-joukkueitakin. Joukkueet taistelivat kahden päivän ajan avoimessa lohkovaiheessa kesäkuun 3-4. päivä. Useiden tuntien ja valtavan ottelumäärän jälkeen joukkueista jäi jäljelle 16 parasta.

Suurin osa jatkoon päässeistä joukkueista ei tule mitenkään yllätyksenä Overwatch-faneille. Kaikkilla jatkoon päässeillä joukkueilla on sponsoroidut ammattikokoonpanot, ja lähes kaikilla pelaajilla on jo pidempi historia ammattimaisesta pelaamisesta.

Seuraavaksi Overwatch Contenders -liiga jatkuu karsintavaiheeseen. Jossa 16 joukkuetta kilpailee kahdeksasta pudotuspelipaikasta. Karsintavaihe pelataan kesäkuun 18. ja 25. päivä. Pudotuspeleihin asti selvinneet joukkueet pääsevät pelaamaan 50 000 dollarin palkintopotista, ja tämän lisäksi kahdeksalle parhaalle joukkueella on luvassa paikka Overwatch Contendersin ensimmäiselle kaudelle, jossa luvassa on jo 100 000 dollarin palkintopotti.

Lähteet: blizzard, dotesports