Huhut ovat siirtämässä suomalaista IGL:ää ulos suomesta.

Viimeisimpien huhujen mukaan ENCE olisi tekemässä muutoksia kokoonpanoonsa. Huhut kertovat Miikka ”suNny” Kempin lisäämisestä kokoonpanoon Aleksi ”Aleksib” Virolaisen tilalle Berliinin Major-turnauksen jälkeen.

LUE MYÖS: Huhumylly käynnistyi maailmalla: Suunnitteleeko ENCE Aleksib:n siirtämistä syrjään suNnyn tieltä?

Virolainen on yksi ENCEn tärkeimpiä pelaajia, sillä yhtä tasokkaita IGL-pelaajia on koko maailmassa alle kourallinen. Virolainen on rakentanut ENCEn joukkueen toimivaksi yksiköksi, joka keskimääräistä huonomman tulivoimansakin ansiosta pystyy pysäyttämään maailman parhaita pelaajia ja joukkueita.

Miksi ENCE siis olisi tekemässä näin yllättävää siirtoa? No, kuten kaikki muukin aina, on myös CS:GO bisnestä. Isot rahasummat omistava 100 Thieves -joukkue on ilmoittanut haluavansa yrittää uudelleen siipiään CS:GO-tantereilla. Tämän lisäksi entisistä maailmantähdistä koostuva rahakas FaZe Clan etsii yhä edelleen vakituista viidettä pelaajaansa. Filip ”NEO” Kubski on ilmoitettu olevan joukkueessa vain kokeilussa, joten suomalainen IGL on varmasti ollut myös jättiorganisaation silmissä.

Suomessa kilpapelaamisen ympärillä pyörivät rahat ovat maailmalla pikkuhiluja. Esimerkiksi FaZe Clan on maksanut tähtipelaajastaan Nikola ”NiKo” Kovacista aikoinaan noin 500 000 dollaria. Se on vielä tähän päivään saakka suurin yksittäisestä pelaajasta maksettu hinta. 100 Thieves taas maksoi puolestaa kolmesta pelaajasta yhden miljoonan dollarin hinnan.

Vaikka mitään ei siis ole vielä tiedossa virallisesti, jää jossitelulle varaa. Siirron tapahtuessa ENCE saisi varmasti mittavat rahasummat, mutta pitkällä tähtäimellä mietittynä esimerkiksi ENCEn markkina-arvo voisi kokea kolauksen. ENCEn keulakuvana ympäri maailmaa pidetty Aleksib on ollut suuressa roolissa myös pelin ulkopuolella.

Vaikka ENCEssä on persoonallisia ihmisiä kuten esimerkiksi huikean pysäyttävän huumorin omaava Aleksi ”allu” Jalli, on Aleksib ollut maailmalla ”ENCE”. Pelaaja on viettänyt paljon aikaa kameran edessä haastatteluissa ja on näin luonut omaa imagoaan pelaajana. Tällainen imago on fanien saamisen ja pitämisen kannalta erittäin tärkeää. Esimerkkinä voidaan pitää vaikkapa Cloud9-joukkuetta joka otti täysin amerikkalaisena pidettyyn joukkueeseen pelaajarulettinsa mukana jos jonkinlaisia pelaajia ympäri maailman lyhyen ajan sisään. Tämä herätti kannattajissa paljon vastahakoisia kommenteja ja fanit siirtyivät kannattamaan uusia joukkueita kuten esimerkiksi Liquidia ja NRG:tä.

Mediaseksikkyys tuo katsojia. Ja jos joukkueen pelaajat ovat tarpeeksi hyviä esiintymään kameran edessä, tuo tämä joukkueelle ja vielä erityisemmin pelaajalle lisää kannattajia. CS:GO:ssa joukkueiden pelaajat vaihtuvat yleensä melko tiuhaan tahtiin, joten oman imagon luominen on pelaajille elintärkeää. Tällä imagolla vietellään myös nimittäin tulevia kiinnostuneita organisaatioita.

Kaikkein huonoimmalta tämän siirron jälkeen näyttäisi kuitenkin ENCEn pärjääminen muita joukkueita vastaan taktisesti. Mitä hieman verhojen taakse on ENCEn dokumenttien takaa päässyt kurkistamaan, viettivät Aleksib ja Slava ”Twista” Räsänen erittäin aktiivisesti aikaa vastustajan demojen opiskeluun. Vaikka esimerkiksi allu päätyisi joukkuetta johtamaan, ei AWP-pelaaja vaikuta pelaajalta joka käyttää tunteja demoja katsoen.

Tämä kaikki on kuitenkin vain pohdintaa ja voi olla, että uudeksi IGL:ksi päätyy lopulta vaikkapa Sami ”xseveN” Laasanen ja ENCEstä tulee entistä parempi joukkue. Mutta näin etukäteen siirto ei olisi ENCEn kannalta omaan makuun ainakaan pelillisesti toimiva.