Miksi joukkue jolla on valtavat määrät rahaa, ei halua käyttää sitä CS:GO joukkueen parantamiseen?

Eilen 2.4.2019 Pohjois-Amerikkalainen jättijoukkue julkaisi uuden pelaajansa: René ”cajunb” Borg. Cajunb:n ikä on jo 29 vuotta. Tähän uusimpaan hankintaan Cloud9-johdolla on varmasti olemassa vain yksi ja ainoa selitys. Tämän selityksen nimi on raha.

28.3.2019 Optic Gaming ilmoitti cajunb:n jättävän joukkueen ja siirtyvän vapaaksi agentiksi 1.4. eli sopimuksen päättyessä. Tätä hankintaa on edeltänyt Cloud9 joukkueen toinen uusi ”ostos”. Daniel ”vice” Kim saapui joukkueeseen Roguen poistettua koko CS:GO-joukkueensa. Vice oli siis näin ollen myös vapaa agentti.

Ilmaiset pelaajat eivät ole seuralle uusi asia

Vice ja cajunb korvaavatkin edelliset ”hylkiöt”, Robin ”flusha” Rönnquistin ja Fabien ”kioShiMa” Fieyn. Flusha oli Fnaticin penkillä ja kioShiMa oli ilman joukkuetta. Molemmat liittyivät Cloud9 kokoonpanoon 2018 lopulla. Nämäkin hankinnat olivat siis lähes täysin ilmaisia. Napattiin ne, jotka halvalla saatiin.

Eikä tässä vielä kaikki! Vielä hankalammaksi tilanteen Pohjois-Amerikkalaiselle seuralle tekee tilanne major-turnauksen osalta. Katowicessä nykyisestä joukkueesta mukana oli kaksi pelaajaa. Jotta Cloud9 saisi pitää paikkansa major-turnauksessa, tarvitsisivat he joukkueeseensa kolme pelaajaa edellisestä major-turnauksesta. Tämä tarkoittaa tällä hetkellä siis sitä, että Cloud9 joutuisi luovuttamaan paikkansa elokuun lopulla käytävässä The New Challengers Stagessa ja karsimaan majoreihin alusta saakka. Tämä on ollut monien joukkueiden kauhu, sillä jos entisten vuosien merkit pitävät paikkansa, voi näissä karsintavaiheissa vastaan tulla kaikenlaisia joukkueita.

Zellsis ja major-paikka

Lisää kysymyksiä jättiseuran kokoonpanon rakentamisesta herättää Jordan ”Zellsis” Montemurro, joka pitää tällä hetkellä hallussaan yhtä näistä kolmesta vaaditusta major-paikasta. Zellsis oli auttamassa joukkuetta Katowicessa Maikil ”Golden” Kunda Selimin joutuessa jättämään joukkueen sairauden vuoksi. Major-turnaus oli Zellsis:n ensimmäinen suuri kansainvälinen LAN-tapahtuma. Nuori Montemurro pelasikin tilanteeseen nähden hyvin, mutta tästä huolimatta Cloud9 ei pelaajaa halunnut pitää.

Tätä valintaa ihmettelenkin suuresti. Zellsis on nuori pelaaja ja tulee varmasti vielä kehittymään. On vaikea uskoa, että sama joukkue joka toi tuntemattoman PUG-tähden Jacky ”Stewie2K” Yipn maailmankartalle, ei halua kuitenkaan antaa mahdollisuutta jo enemmän taitojaan näyttäneelle Montemurrolle. Alla nuoren miehen kirjaimellisesti ensimmäinen kierros Katowicen major-turnauksessa.

Seura, jolla on monta lusikkaa sopassa

Cloud9 ei ole seura, jolla on pelkästään CS:GO-joukkue. Joukkueella on kokoonpanoja ja pelaajia aina Super Smash Bros Meleestä Fortniteen. Lisäksi seura omistaa kalliissa Overwatch Leaguessa pelaavan London Spitfiren. Suurin osa seuran varoista meneekin League Of Legends-joukkueen ja Overwatch-joukkueen ylläpitoon ja hankintoihin.

CS:GO-joukkue tuo kyllä rahaa seuralle, mutta samaa rakkautta se ei saa takaisin. Viimeisin seuran CS:GO-ostos menikin oikein kunnolla reisille. 200 000 dollarin hankinta Pujan ”FNS” Mehta CompLexity Gamingilta siirrettiin pois aktiivisesta rosterista vain noin kuukauden jälkeen.

Onko seuran siis mitään järkeä käyttää monta sataa tuhatta pelaajiin, jotka päätyvät lopulta siirtolistalle kuukauden jälkeen? Kuten kaikessa muussakin, on tässäkin asiassa se kultainen keskitie omasta mielestäni paras valinta. Pelaajille ei saa antaa liikaa valtaa hankinnoissa. Toisaalta myös täysi päätösvalta seuralla luo ikävän tilanteen, jossa kaikessa säästetään. Kun joukkue pärjää, tekee se myös samalla parhaiten rahaa. Tästä parhaana esimerkkinä on Astralis, joka on dominoinut turnauksia.

Pitää siis tietää milloin rahaa kannattaa käyttää ja milloin täytyy vain mennä korteilla, jotka sinulle jaetaan.

Joona Loula

Nuori pojankloppi joka kirjoittaa ja elää pilke silmäkulmassa. Opiskelen media-alaa ja elämää, sekä haikailen nuoruusvuosien muistoja.